H κάλπη είναι γένους θηλυκού…

H κάλπη είναι γένους θηλυκού…

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την προσδοκία να γιορτάσουν με την είσοδό τους στη Βουλή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου (μια ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές) γυναίκες υποψήφιοι ζητούν από το εκλογικό σώμα να δείξει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους, καθώς μέχρι σήμερα η εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο είναι πολύ μικρή σε σχέση με των υπολοίπων χωρών της E. E. Σε πανεθνική υπόθεση αναγάγει το θέμα της γυναικείας εκπροσώπησης στην Ελληνική Βουλή η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αννα Καραμάνου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη αλλαγής του σημερινού… συσχετισμού δυνάμεων (275 άντρες, 25 γυναίκες στο Κοινοβούλιο.

Σημαντικότερα βήματα έχουν γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, του οποίου η σύνθεση σε ποσοστό 31% αποτελείται από γυναίκες. Και στην περίπτωση αυτή, όμως, οι Ελληνίδες αποτελούν τη μειονότητα).

«Δυστυχώς, τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν δεν περιλαμβάνουν σημαντικό αριθμό γυναικών», τονίζει η κ. Καραμάνου, που στην προσπάθεια κατάκτησης της κεντρικής πολιτικής σκηνής, έχει καταστρώσει σχέδιο δράσης:

Διεξαγωγή έρευνας της κοινής γνωμης με αντικείμενο τη βούληση του εκλογικού σώματος σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική.

Συλλογή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων που δείχνουν υποεκπροσώπηση των γυναικών σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Ασκηση πίεσης προς τα κόμματα για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου Επικρατείας με εναλλασσόμενα ονόματα ανδρών και γυναικών.

Παρεμβάσεις προς τους ιδιοκτήτες και διευθυντές των MME, για να ενισχύσουν τη γυναικεία εκπροσώπηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή