ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ

Αντίδραση Greenpeace στις δηλώσεις Παπανδρέου

Αμηχανία προκάλεσε στις οργανώσεις κατά των μεταλλαγμένων η «θολή» προεκλογική αναφορά του κ. Γιώργου Παπανδρέου για ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, που έκανε σε ομιλία του στην Αιτωλοακαρνανία, νομός που σύντομα θα ανακηρυχθεί «ελεύθερος από μεταλλαγμένα». Οπως είπε, η στρατηγική για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου μπορεί να δώσει «νέες ευκαιρίες για τους επιστήμονες της αγροτικής παραγωγής και τους τεχνικούς της γης, της βιοτεχνολογίας, της γενετικής». «H αναφορά του κ. Παπανδρέου μόνο ανησυχία μπορεί να επιφέρει, αφού δεν διευκρινίζει εάν αναφέρεται στην απελευθέρωση μεταλλαγμένων οργανισμών στο περιβάλλον», λέει στην «K» η κ. Μυρτώ Πισπίνη εκ μέρους της Greenpeace.

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΑΥΡΙΟ

Διαμαρτυρία για Ασφαλιστικό

Απέχουν αύριο από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση στη Βουλή του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, δίχως να συμπεριληφθεί διάταξη με την οποία θα ρυθμίζεται το χρέος, ύψους 120 δισ. δρχ., του Δημοσίου προς το Ταμείο Νομικών. Οι δικηγόροι θα συμμετάσχουν στην πορεία προς τη Βουλή (ώρα 10.30 π.μ. από τα γραφεία ΔΣΑ).

ΟΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε τράπεζα, ΔΕΗ, σούπερ μάρκετ

Μεγάλη ποικιλία είχε (και) χθες το «δελτίο ληστειών», καθώς στο στόχαστρο ληστών βρέθηκαν μία τράπεζα, ένα κατάστημα της ΔΕΗ, καθώς και ένα σούπερ μάρκετ. Το πρώτο «χτύπημα» σημειώθηκε στις 9.40 π.μ στην Εμπορική Τράπεζα N. Σμύρνης, στη συμβολή των οδών Κυδωνιών και Παλαιολόγου. Τρία άτομα με απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Δύο ώρες αργότερα, τρία άτομα εισέβαλαν στο κατάστημα της ΔΕΗ Γλυφάδας και αφαίρεσαν περίπου 6.500 ευρώ, όσα χρήματα δηλαδή υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία. Τέλος, στις 3.40 μ.μ. άγνωστος εισήλθε στο εσωτερικό του σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας» Αγ. Δημητρίου και αφού άδειασε τα ταμεία, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΔΙΟΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ

Εκπτωτικό πακέτο για δικυκλιστές

Εκπτωτικό πακέτο και για τους δικυκλιστές προσφέρει η Αττική Οδός. H «Μοτοκάρτα», όπως ονομάζεται, παρέχει έκπτωση 15 λεπτών ανά διαδρομή, δηλαδή το κόστος περιορίζεται στα 0,85 λεπτά από το 1 ευρώ σήμερα. Για την κάρτα, οι ενδιαφερόμενοι προκαταβάλλουν 30 ευρώ, από τα οποία «πληρώνονται» οι διελεύσεις τους στην Αττική Οδό. Σε αντίθεση με τους αυτοκινητιστές, οι οδηγοί μοτοσυκλετών θα χρησιμοποιούν κανονικά τις λωρίδες με εισπράκτορα, ο οποίος και θα χρεώνει στην κάρτα το αντίτιμο των διοδίων.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΙΤΑΛΙΑ

Μεταφορά λαθρομεταναστών

Ελληνας πλοίαρχος συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές την ώρα που προσπαθούσε να βοηθήσει την είσοδο 8 λαθρομεταναστών στην Ιταλία. Πρόκειται για τον πλοίαρχο του φορτηγού πλοίου «Talavera»», με σημαία Αγίου Βικεντίου, ο οποίος στις 24 Ιανουαρίου του 2004 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την Ιταλική Τελωνοφυλακή να διευκολύνει την είσοδο των 8 λαθρομεταναστών στο λιμάνι του Πόρτο Λεβάντε, πλησίον της Βενετίας. O Ελληνας πλοίαρχος μεταφέρθηκε στην πόλη Ροβίγκο, ενώ οι λαθρομετανάστες κρατούνται από τις τοπικές αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή