Ψάχνουν το πάρκο στο Ελληνικό

Ψάχνουν το πάρκο στο Ελληνικό

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μητροπολιτικό Πάρκο» με… μοκέτες πρόκειται να κατασκευάσουν στον χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, αφού πλέον οι μόνοι διαθέσιμοι χώροι για πάρκο είναι οι τσιμενταρισμένες πίστες, για τις οποίες αδιαφορούν παγερά οι εργολάβοι και οι κατασκευαστές. Αν αφαιρεθούν τα 1.000 στρέμματα που προορίζονται για κατοικίες, τα 170 στρέμματα που θα πάρουν τα Τουριστικα Ακίνητα, οι ολυμπιακές χρήσεις, τα αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ και του TPAM κ. ά. εν τέλει για πάρκο θα μείνουν οι πίστες! Αυτά κατήγγειλαν χθες οι εκπρόσωποι 40 φορέων των δήμων Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού στα διοικητικά όρια των οποίων βρίσκεται η έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Πρόκειται για συσπειρώσεις πολιτών που ανησυχούν για όλα όσα δρομολογούνται στην περιοχή τους, προσπαθούν να αντισταθούν και προγραμματίζουν δεκάδες κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα. Χθες μάλιστα ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ότι για τα 170 στρέμματα των ETA (στην έκταση των οποίων θα κατασκευαστεί συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχεία εμπορικά κέντρα κ. ά.) έχει εγκριθεί η ανάδοχος κοινοπραξία που θα αναλάβει το έργο, στην οποία συμμετέχει και η (πασίγνωστη πλέον) κατασκευαστική εταιρεία Τεχνική Ολυμπιακή του κ. K. Στέγγου.

«Μια πόλη μέσα στην πόλη, ένα άλλο γκέτο -άσχετο αν προορίζεται για πλούσιους και εύπορους πολίτες- πρόκειται εν τέλει να δημιουργηθεί στα 1.000 στρέμματα του χώρου του «Μητροπολιτικού Πάρκου» του Ελληνικού, αφού η πολιτεία αποφασίζει να ξεπουλήσει δημόσια γη και να την παραδώσει στους μεγαλοκατασκευαστές και όλους όσοι τη λυμαίνονται» είπε χαρακτηριστικα ο σκιτσογράφος Στάθης που συντόνισε τη χθεσινή συζήτηση από την οποία απουσίαζαν οι δήμαρχοι, που όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλία, αν και στο παρελθόν είχαν εκπονήσει τη δική τους μελέτη για τη διαχείριση του χώρου.

Από τις ομιλίες εκπροσώπων φορέων καθίσταται φανερό ότι η τοπική κοινωνία δεν έχει πεισθεί για το εγχείρημα και πιστεύει ότι όλο αυτό το ξεπούλημα βεβαίως δεν γίνεται προκειμένου να βρεθούν τα 400 εκκατομύρια ευρώ, το ποσό δηλαδή που χρειάζεται για να κατασκευαστεί και να συντηρηθεί το πάρκο. Γίνεται, όπως υποστηρίζουν, για να ευνοηθούν κάποιοι.

«Και να σκεφτεί κανείς ότι αν το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού γινόταν πραγματικό πάρκο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. X. Κορτζίδης, δημοτικός σύμβουλος του Ελληνικού «θα άλλαζε εντυπωσιακά η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο από 2,5 τ. μ. που είναι σήμερα σε 4 τ. μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή