H οικογένεια «νονών» πίσω από την έκρηξη

H οικογένεια «νονών» πίσω από την έκρηξη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο της χρόνιας διαμάχης μεταξύ δύο αντίπαλων οικογενειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νύχτας είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 12ης του περασμένου Δεκεμβρίου σε καφετέρια στην Ελευσίνα. H καφετέρια ανήκει στην Καλλιρρόη Ναστούλη, μητέρα των αδελφών Ναστούλη, το όνομα των οποίων έχει εμπλακεί στη δράση κυκλωμάτων της νύχτας αλλά και στη δράση του διαβόητου «Συνδικάτου του Εγκλήματος». Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από την έκρηξη βρίσκονται η σύζυγος και ο πατέρας ενός άλλου κακοποιού, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή, καθώς έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και απόπειρες ανθρωποκτονιών. Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματισθεί δικογραφία, η οποία αναμένεται να διαβιβασθεί τις προσεχείς ημέρες στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή δύο ακόμη ατόμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αυτόπτης μάρτυρας ήταν το πρόσωπο «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης. O μάρτυρας περιέγραψε στους αστυνομικούς ένα αυτοκίνητο που είδε να κινείται με ύποπτο τρόπο κοντά στην καφετέρια λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη, αλλά και αμέσως μετά. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να αποδείξουν ότι με αυτό μεταφέρθηκαν τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν για την έκρηξη στην καφετέρια. Μάλιστα, προκειμένου να εντοπισθούν τα ίχνη των εκρηκτικών, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ειδικοί ανιχνευτές που διαθέτουν οι φυλακές Κορυδαλλού αλλά και το Λιμενικό Σώμα. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν λόγο για «επιστημονική» εξιχνίαση, πρωτοφανή στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Επιπλέον, σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή της συζύγου και του πατέρα του κακοποιού συγκεντρώθηκαν έπειτα από άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Το όνομα της γυναίκας που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και κατά το παρελθόν και πάλι για υπόθεση έκρηξης, που συνδέθηκε με τη δράση κυκλώματος εκβιαστών. Εκείνη η περίπτωση αφορούσε έκρηξη σε ζαχαροπλαστείο επαρχιακής πόλης τον Ιούλιο του 2000 που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε προκληθεί διότι ο ιδιοκτήτης του αρνείτο να υποκύψει στις απαιτήσεις των εκβιαστών και να πληρώσει «προστασία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή