Για επικίνδυνη ζωή μιλούν στο Θριάσιο

Για επικίνδυνη ζωή μιλούν στο Θριάσιο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδείνωση της ποιότητας ζωής στο Θριάσιο Πεδίο αλλά και σειρά δυστυχημάτων από τη λειτουργία της Αττικής Οδού καταγγέλλουν οι δήμοι της περιοχής.

Σε ψήφισμα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Θριασίου Πεδίου, το οποίο και απεστάλη στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Βάσω Παπανδρέου και στην εταιρεία «Αττικές Διαδρομές», καταγράφονται σειρά προβλημάτων -ιδιαίτερα στον κόμβο της Μάνδρας- που δημιούργησε η λειτουργία της Αττικής Οδού χωρίς την ταυτόχρονη προώθηση των παράλληλων έργων. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν οι τοπικοί άρχοντες:

ΒΗ πρόσβαση από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού στην Αττική Οδό γίνεται σχεδόν κάθετα με αυξημένους κινδύνους.

ΒΗ έξοδος του κόμβου Μάνδρας χαρακτηρίζεται «καρμανιόλα», καθώς έχει πολύ μικρό μήκος, είναι έντονα κατηφορική και χωρίς ορατότητα.

ΒΗ νέα μεγάλη γέφυρα που κατασκευάστηκε στον κόμβο Μαγούλας διασταυρώνεται με την οδό Δερβενοχωρίων -είναι ο δρόμος με την πιο βαριά κυκλοφορία στην περιοχή- με έντονες κλίσεις και μικρή ορατότητα, με συνέπεια συνεχή ατυχήματα.

ΒΟυδέποτε κατασκευάστηκε ο δρόμος που θα συνέδεε την Αττική Οδό με τη λεωφόρο NATO. Ως αποτέλεσμα, ενώ απαιτούνται 36 λεπτά για να διασχίσει κανείς την Αττική Οδό μέχρι τον κόμβο Ασπροπύργου, απαιτούνται επιπλέον 40 λεπτά για να φθάσει στο κέντρο της πόλης.

ΒΤέλος, η μη ολοκλήρωση των παράλληλων δρόμων που προέβλεπε η μελέτη έχει οδηγήσει στη βίαιη διακοπή της επικοινωνίας μεταξύ μεγάλων περιοχών.

Στο ψήφισμά του, ο Σύνδεσμος διεκδικεί την άμεση κατασκευή των παράλληλων έργων που προβλέπονταν, την εκ νέου μελέτη των κόμβων που συνδέουν τη Μάνδρα με την Αττική Οδό και την Αθηνών – Κορίνθου, την ολοκλήρωση της Λεωφ. NATO και την προώθηση των λοιπών έργων ανάπτυξης της περιοχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή