Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» 7 χρόνια μετά

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» 7 χρόνια μετά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά χρόνια μετά την κατάσχεση του μεγαλύτερου φορτίου μαριχουάνας στη χώρα μας, ένας από τους εγκεφάλους της σπείρας, που είχε οργανώσει τη μεταφορά των ναρκωτικών από τη Νοτιοανατολική Ασία στην Ευρώπη εντοπίσθηκε στην Ολλανδία, συνελήφθη έπειτα από σχετικό αίτημα των ελληνικών διωκτικών αρχών προς τις ολλανδικές, ενώ έχει ήδη ζητηθεί και η έκδοσή του, προκειμένου να δικαστεί. Πρόκειται για τον Ιρλανδό Τόμας Σάβατζ, ο οποίος αναζητείται από τη χώρα μας μέσω της Ιντερπόλ από το 1997, όταν είχαν κατασχεθεί στον Πειραιά 4 τόννοι μαριχουάνας.

Τα ναρκωτικά είχαν φθάσει στον Πειραιά μέσα σε κοντέινερ, που μετέφερε το πλοίο «Μάρε». Είχαν φορτωθεί από το λιμάνι Σιχανούκ της Καμπότζης και προορίζονταν για τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα για την Ολλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει τότε οι διωκτικές αρχές, τα μέλη της σπείρας είχαν επιλέξει τον Πειραιά σαν «είσοδο» της μαριχουάνας, διότι είχαν εντοπισθεί κάποια φορτία τους σε άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια που συνήθως χρησιμοποιούσαν. Στις 19 Απριλίου του 1997 το πλοίο έφτασε στον Πειραιά και το κοντέινερ με τους τέσσερις τόννους μαριχουάνας μεταφέρθηκε στο H΄ Τελωνείο. Μέχρι τις 10 Μαΐου βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι κατέγραψαν όλες τις κινήσεις των μελών της σπείρας για εκτελωνισμό του κοντέινερ και τελικά επενέβησαν.

Τότε είχαν συλληφθεί πέντε Ελληνες, ενώ είχε κινηθεί μέσω Ιντερπόλ η διαδικασία για τη σύλληψη δύο ακόμη Ελλήνων και έξι αλλοδαπών. H σπείρα ήταν πολυεθνική, καθώς σε αυτήν συμμετείχαν Βρετανοί, Κινέζοι και Ολλανδοί. Ανάμεσά τους ήταν και ο Σάβατζ, ο οποίος εθεωρείτο ένας από τους επικεφαλής του κυκλώματος. Πριν από λίγο καιρό έφθασαν στις ελληνικές διωκτικές αρχές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Ιρλανδός ζούσε στο Αμστερνταμ. H πληροφορία επιβεβαιώθηκε και ζητήθηκε από τις αρχές της Ολλανδίας να συλληφθεί και να εκδοθεί στη χώρα μας. Πρόσφατα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο δικαστήριο, που τον άφησε προσωρινά ελεύθερο, μέχρι να εξετασθεί το αίτημα έκδοσής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή