ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΤΥΧΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Σήμερα κρίνεται το θέμα της αναγνώρισης στην Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρίνει σήμερα το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων που χορηγούν τα ελληνικά Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία λειτουργούν ως παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί της εκθέσεως Ζαπαλά που αφορά την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων και στην οποία έχει ενταχθεί η τροπολογία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. K. Χατζηδάκη για την αναγνώριση των πτυχίων. Πάντως, στην περίπτωση που σήμερα η τροπολογία ψηφισθεί, θα χρειαστούν χρόνια για την εφαρμογή της στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί μετά τη σημερινή ψηφοφορία θα ακολουθήσουν άλλες δύο, ενώ η οδηγία και οι τροπολογίες της θα πρέπει να εγκριθούν -κατά πλειοψηφία- από το Συμβούλιο Υπουργών.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ME TH ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

«Επανεμφάνιση» στα Πατήσια

Οι ληστές με τη βαριοπούλα ξαναχτύπησαν χθες, ληστεύοντας το υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Αχαρνών 366, στα Ανω Πατήσια. Λίγο πριν από τις 3 μ.μ. και ενώ οι πόρτες του υποκαταστήματος είχαν κλείσει για τους πελάτες, τέσσερις άγνωστοι, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με βαριοπούλα την τζαμαρία της πόρτας εισόδου του υποκαταστήματος και εισήλθαν σε αυτό. Με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από ένα ταμείο άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν με δύο μοτοποδήλατα, τα οποία εγκατέλειψαν λίγο αργότερα και βρέθηκαν από την αστυνομία.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΦΥΣΙΚΩΝ

Συνέδριο στο Λουτράκι

«Εξελίξεις, τάσεις, επιτεύγματα και διδακτική της Φυσικής» είναι ο τίτλος του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου που οργανώνει η Ενωση Ελλήνων Φυσικών από σήμερα στο Λουτράκι. Στόχος του συνεδρίου, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.500 συμμετέχοντες, είναι να αποτελέσει βήμα ενημέρωσης για νέα ερευνητικά αποτελέσματα και δημιουργίας νέων συνεργασιών. Μεταξύ των εισηγητών είναι ο ακαδημαϊκός κ. Δημήτριος Νανόπουλος, ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Αντωνίου και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Παρισίων κ. Νικόλαος Λυγερός.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σάββατο στην Ομόνοια

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο οργανώνουν μεθαύριο Σάββατο, στις 3.30 μ.μ. στην Ομόνοια, αντιρατσιστικές οργανώσεις, συνδικάτα και κοινότητες μεταναστών στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης ενάντια στον ρατσισμό, που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του 2ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στο Παρίσι. Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι «άσυλο και πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες».

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Λίγο πριν κλείσει το κατάστημα

Στόχος ληστών έγινε χθες το βράδυ το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας», στο Περιστέρι. Λίγο πριν από τις 8 μ.μ., δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο εσωτερικό του καταστήματος και με την απειλή καραμπίνας αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή