Διαμαρτυρία δημάρχων για το «ξεπούλημα»

Διαμαρτυρία δημάρχων για το «ξεπούλημα»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προστασία του δημόσιου πλούτου της χώρας ζητεί η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ), καταγγέλλοντας την πολιτική των «Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων» που εκποιούν δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους.

Η διοίκηση της ένωσης θεωρεί απαράδεκτο να λαμβάνονται αποφάσεις «που αφορούν το μέλλον των πόλεων και την ποιότητα ζωής των πολιτών ερήμην της Αυτοδιοίκησης» και υπογραμμίζει ότι οι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες και όχι να παραχωρούνται στο όνομα της δήθεν ανάπτυξης σε ιδιωτικά συμφέροντα, που έχουν ως βασικό σκοπό το ίδιον όφελος. Με την ίδια ανακοίνωση, η ΤΕΔΚΝΑ υιοθετεί τις προτάσεις των δήμων σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, ενώ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση για παραχώρηση της έκτασης στο Γουδί για την κατασκευή γηπέδου. Συμπαρατάσσεται με τις αποφάσεις των δήμων Παπάγου, N. Ψυχικού, Χολαργού και Ζωγράφου και ζητεί τη δημιουργία, στην περιοχή, Μητροπολιτικού Πάρκου. H Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής ζητεί, τέλος, να αποδοθεί στην Αυτοδιοίκηση η διαχείριση των χερσαίων ζωνών των λιμένων Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας, καθώς -όπως αναφέρει- οι οργανισμοί στους οποίους ανήκουν τα λιμάνια, δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος της λειτουργίας των πόλεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή