Πανελλαδικό δίκτυο κατά μεταλλαγμένων

Πανελλαδικό δίκτυο κατά μεταλλαγμένων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Στην πρώτη πανελλαδική ανοιχτή εκδήλωση κατά των μεταλλαγμένων καλεί την Κυριακή το πρωί στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ η Συντονιστική Επιτροπή του Πανθεσσαλικού Δικτύου κατά των μεταλλαγμένων. Το Δίκτυο που συγκροτήθηκε πριν από δύο μήνες συσπειρώνει μέχρι στιγμής 101 οργανώσεις, φορείς και κινήσεις της Θεσσαλίας και φιλοδοξεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη να δρομολογηθεί η συγκρότηση πανελλαδικού δικτύου κατά των μεταλλαγμένων.

Οπως εξήγησαν χθες οι εκπρόσωποι του Πανθεσσαλικού Δικτύου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο πλαίσιο της 20ής Agrotica στη συγκέντρωση θα ξεκινήσει ο συντονισμός της δράσης για να παραμείνει η Ελλάδα ελεύθερη από μεταλλαγμένα.

Τα μέλη της Επιτροπής αφού αναφέρθηκαν στους κινδύνους που κρύβουν τα μεταλλαγμένα για την υγεία και το περιβάλλον εξέφρασαν την ανησυχία τους σχετικά με την προχθεσινή θετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελεύθερη διάθεση του μεταλλαγμένου καλαμποκιού BT-11 στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Τέτοιες αποφάσεις ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γεωπόνος Σωκ. Βασιλάκος «για να συμμετάσχουμε σε ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει στον πλανήτη μας. Ενα πείραμα που θα ελευθερώσει μεταλλαγμένα στη φύση αλλά με την διαφορά ότι δεν μπορούμε να τα ξαναφέρουμε πίσω».

Οι πολυεθνικές εταιρείες, πρόσθεσε, με το «έτσι θέλω», βάζουν τους μεταλλαγμένους οργανισμούς στα χωράφια και στο πιάτο μας παρ’όλο που το 93% των πολιτών στην Ελλάδα και το 71% στην E.E. λένε όχι στα μεταλλαγμένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή