ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

NEKPOI ΠΕΝΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ξεψύχησαν μέσα στο δριμύ ψύχος

Θύματα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε πριν από μία εβδομάδα το νομό Εβρου, ήταν πέντε λαθρομετανάστες, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν χθες στην αγροτική περιοχή Μοναστηρακίου Φερών. Πρόκειται για άνδρες ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 20 έως 30 χρόνων και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατός τους επήλθε πριν από λίγες ημέρες. Οι πέντε άτυχοι λαθρομετανάστες, προερχόμενοι από την Τουρκία, διέσχισαν τον ποταμό Εβρο και στη συνέχεια επιχείρησαν να κατευθυνθούν στο εσωτερικό της χώρας. Ωστόσο, έχασαν τον προσανατολισμό τους λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας, ενώ δεν άντεξαν το δριμύτατο ψύχος και υπέστησαν καρδιακή προσβολή. Σημειώνεται πως λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε βρεθεί ακόμη ένα πτώμα λαθρομετανάστη στην ίδια περιοχή, που εκτιμάται ότι ανήκει στην ίδια ομάδα.

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟΕΥΒΟΪΚΟ

Αλλα τρία πτώματα…

Τις σορούς τριών ακόμη λαθρομεταναστών εντόπισαν χθες οι Λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Πεταλιοί. Ετσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών λαθρομεταναστών, ύστερα από τη βύθιση του ιστιοφόρου που τους μετέφερε, ανέρχεται σε πέντε, ενώ αγνοείται η τύχη 14 ακόμη. Κατά πληροφορίες διακινητές είναι Ελληνες υπήκοοι και δεν αποκλείεται να κρύβονται στη νησίδα η οποία ερευνάται από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος. Οι 26 διασωθέντες λαθρομετανάστες κρατούνται στην Κάρυστο.

Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Εξαγγελίες για αύξηση προσλήψεων

Για αύξηση του ποσοστού προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο 40% του συνολικού αριθμού των προσλήψεων, από το σημερινό 25%, δεσμεύτηκε χθες ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών (ΠΕΑ). Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν χθες σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο συνδιοργάνωσαν η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ και η ΠΕΑ. Αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιο Τσουροπλή χωρίς, όμως, να λάβει ικανοποιητικές δεσμεύσεις για κάλυψη των κενών από αναπληρωτές, και καταβολή των δεδουλευμένων όσων μετείχαν στα προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Ακαρπη κρίθηκε και η συνάντηση με το μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο.

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Σήμερα 3.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στις 3.30 μ.μ, στην Ομόνοια, με τη συμμετοχή δεκάδων αντιρατσιστικών οργανώσεων και φορέων, μεταναστευτικών κοινοτήτων στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης ενάντια στο ρατσισμό. Βασικά αιτήματα του συλλαλητηρίου είναι «άσυλο και πλήρη δικαιώματα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνατότητες χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες έχουν εν πολλοίς εγκαταλειφθεί, καθώς κατά το 2003 μόλις 28 από τις 9.000 αιτήσεις έγιναν δεκτές (0,03%).

BOPEIA ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα χιονιά

Σταδιακή επιδείνωση παρουσίασε από χθες το μεσημέρι η κακοκαιρία στην Βόρεια Ελλάδα. Χιόνια έπεσαν στους νομούς Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς και οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στα οχήματα που κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των τεσσάρων νομών και ειδικότερα στην εθνική οδό Βέροιας-Κοζάνης στην ορεινή διάβαση της Καστανιάς και προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛ.ΤΑ.

Στην Καλλιθέα και στο Ελληνικό

Δύο υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. έγιναν στόχοι ληστών χθες. Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. άγνωστος εισέβαλε στο υποκατάστημα Καλλιθέας, στην οδό Πεισιστράτου 36. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους. Πήρε από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό και στη συνέχεια κατάφερε να απομακρυνθεί με μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Περίπου μισή ώρα αργότερα, δύο άγνωστοι λήστεψαν το υποκατάστημα στην οδό Τριπόλεως 37, στο Ελληνικό και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό με την απειλή όπλων. Διέφυγαν με μοτοποδήλατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή