Απολογίες καθ’ οδόν προς τη δίκη ΕΛΑ

Απολογίες καθ’ οδόν προς τη δίκη ΕΛΑ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις συμπληρωματικές απολογίες του Μιχ. Κασσίμη και της Ειρήνης Αθανασάκη ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος ανακριτικός κύκλος της υπόθεσης ΕΛΑ, η εκδίκαση της οποίας αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου.

Στο εδώλιο των κατηγορουμένων θα καθίσουν οι Αγγελέτος Κανάς, Ειρήνη Αθανασάκη, Μιχάλης Κασσίμης, Χρήστος Τσιγαρίδας και Κώστας Αγαπίου.

Ο δικηγόρος του φερόμενου ως μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Μιχάλη Κασσίμη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή κ. Λ. Ζερβομπεάκο, ο οποίος μετέβη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο Κασσίμης. H συμπληρωματική απολογία αφορά τις 8 βομβιστικές ενέργειες του ΕΛΑ κατά την περίοδο 1987-’88, στις οποίες ο Κασσίμης αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή. Επιπλέον, αναφέρει ότι «οι πράξεις αυτές είναι παραγεγραμμένες λόγω παρέλευσης 15ετίας».

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών υποστηρίζει ότι οι ενέργειες αυτές δεν εμπίπτουν σε 15ετή, αλλά σε 20ετή παραγραφή. Από την πλευρά της, η Ειρήνη Αθανασάκη, η οποία απολογήθηκε χθες το μεσημέρι στον Κορυδαλλό αρνήθηκε για άλλη μια φορά όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν τις εκρήξεις της περιόδου ’87-’88. Επιπλέον, έθεσε κι εκείνη θέμα παραγραφής των εν λόγω αδικημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή