ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ζητούν να απομακρυνθούν 200 τόννοι φυτοφάρμακα

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις σχεδιάζουν να κατέλθουν οι κάτοικοι των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την απομάκρυνση των περίπου 200 τόννων φυτοφαρμάκων που παραμένουν αποθηκευμένα στον αύλειο χώρο του εργοστασίου ΔΙΑΝΑ, όπου το Σάββατο εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Τον περασμένο Νοέμβριο απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο, το οποίο δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια, και μεταφέρθηκαν στη Γερμανία προκειμένου να καταστραφούν άλλοι 800 τόννοι φυτοφαρμάκων. Για το υπόλοιπο, που παραμένει εκτεθειμένο συνιστώντας μόνιμη απειλή ρύπανσης, το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και η νομαρχία αλληλοκατηγορούνται.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ

Γνωστός του ο θύτης

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας του 40χρονου αστυφύλακα Κωνσταντίνου Γ. Μαούνη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, σε πάροδο της λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του κόμβου με τη Λεωφ. Καβάλας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του αστυνομικού προήλθε από ασφυξία. Τα κίνητρα του εγκλήματος παραμένουν άγνωστα, ωστόσο εκτιμάται ότι ο δράστης γνώριζε τον αστυνομικό και επέβαινε στο όχημά του πριν τον δολοφονήσει.

ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Βιτρίνα» το κατάστημα

Ως «βιτρίνα» για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης χρησιμοποιούσε το κατάστημα με είδη οικιακής χρήσης που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας ο Ελληνας έμπορος ναρκωτικών που συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής. Υστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν έφοδο στην αποθήκη του καταστήματος του Παναγιώταρη Μελέτη, όπου και εντόπισαν μεταξύ άλλων 1,3 κιλά ηρωίνης, 150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μια ζυγαριά ακριβείας και 2.000 ευρώ.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Αθώοι για τις καταλήψεις

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμμελειοδικείο Αθηνών επτά μαθητές – μέλη του 15μελούς Συμβουλίου του 27ου Λυκείου Αθηνών, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράνομη κατάληψη των χώρων του σχολείου και για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας του, τον Δεκέμβριο του 1999. Οι μαθητές ζητούσαν την πλήρη κατάργηση του νόμου 2525/97, με τον οποίο ετέθη επί υπουργίας Γεράσιμου Αρσένη σε εφαρμογή το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Συνολική λεία 27.000 ευρώ

Δύο ληστείες με συνολική λεία 27.000 ευρώ σημειώθηκαν χθες το πρωί, σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Αττικής. Στην πρώτη περίπτωση, δύο άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους εισέβαλαν στο εσωτερικό της Eurobank Κηφισιάς και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από τα ταμεία 15.000 ευρώ. Λίγα λεπτά αργότερα, άγνωστος εισήλθε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας N. Ιωνίας και άρπαξε από τα ταμεία 12.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΕΛΕ

Εκλογή νέου Δ.Σ.

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι εργασίες του 31ου τακτικού συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δέκα έδρες έλαβε η παράταξη ENOTHTA (ποσοστό 67%), 2 έδρες η ΔΑΚΕ (13%), 2 έδρες η ΑΣΚ (13%) και μία έδρα οι αριστερές Συσπειρώσεις (7%). Με βάση τους συσχετισμούς, αναμένεται να επανεκλεγεί στη θέση του προέδρου ο κ. Μιχάλης Κουρουτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή