Το σταυρόλεξο, «φάρμακο» κατά Αλτσχάιμερ

Το σταυρόλεξο, «φάρμακο» κατά Αλτσχάιμερ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλήθηκαν να συμπληρώσουν οριζοντίως και καθέτως όλα τα κενά οι φίλοι του σταυρολέξου στη χθεσινή αναγγελία του 11ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σταυρολέξου που διεξάγεται φέτος έως και τις 28 Μαρτίου. «Ανάχωμα στη νόσο Αλτσχάιμερ αποτελούν τα πνευματικά παιχνίδια, καθώς εξασφαλίζουν την πνευματική διαύγεια και ηρεμία του ανθρώπινου νου», τόνισε στη χθεσινή εκδήλωση ο πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» κ. Ιωάννης Μαρκαντώνης, καλώντας παράλληλα άτομα όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν στον εφετινό διαγωνισμό.

Η μεγάλη ανταπόκριση των προηγούμενων ετών οδήγησε στη διοργάνωση του πρώτου Μαθητικού Πρωταθλήματος Σταυρολέξου. Παιδιά από δέκα σχολεία της Αττικής θα διαγωνισθούν στο πειραματικό πρωτάθλημα, ενώ στόχος είναι «να πραγματοποιηθεί σε κανονικό επίπεδο, με ευρύτερη συμμετοχή μαθητών από σχολεία όλης της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Ανεμοδουράς, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Πρωταθλήματος.

«Προθυμία και ενθουσιασμός χαρακτηρίζουν το Πρωτάθλημα Σταυρολέξου», υποστήριξε η περυσινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας κ. Αργυρούλα Αποστόλου, η οποία κάλεσε όλους τους λύτες να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Το πρωτάθλημα πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, την προκριματική και την τελική. Στην πρώτη μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας, στέλνοντας λυμένο ένα επιλεγμένο σταυρόλεξο το αργότερο έως την 16η Φεβρουαρίου στη διεύθυνση Λεωφ. Συγγρού 224, 176 72 Αθήνα, με την επιγραφή 11ο Πρωτάθλημα Σταυρολέξου. Οσοι επιλεγούν θα διαγωνιστούν στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», όπου και θα αναδειχθούν οι έξι πρωταθλητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή