ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΟΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σήμερα στον Α.Π. για τις υπερτιμολογήσεις

Στο E΄ τμήμα του Αρείου Πάγου έχει προγραμματιστεί για σήμερα η συζήτηση της αναίρεσης που άσκησε στις 20/3/2003 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελος Κρουσταλάκης (έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί) κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, βάσει της οποίας αθωώθηκαν οι εκδότες πανεπιστημιακών συγγραμμάτων Αναστάσιος και Δημήτριος Κυριακίδης. Τα δύο αδέλφια κατηγορήθηκαν για υπερτιμολογήσεις συγγραμμάτων την περίοδο 1990-1993, με σημαντικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο. Το θέμα ήλθε στη δημοσιότητα ύστερα από καταγγελία του διευθυντή Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης κ. Στέφανου Τραχανά. Χαρακτηριστικά, ο κ. Κρουσταλάκης αιτιολογούσε την αναίρεση στο ότι «η αιτιολογία της απόφασης του Εφετείου ενέχει τόσες ασάφειες, αοριστολογίες και αντιφάσεις ώστε δεν είναι δυνατόν να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα τι δέχεται το Εφετείο».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΔΙΑΝΑ»

Αγωγές από τη δημοτική αρχή

Αγωγές για την υπόθεση του εργοστασίου «Διάνα» θα καταθέσει η δημοτική αρχή Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος κ. Δ. Παπαδόπουλος, πέντε ημέρες μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο. Οπως ανακοίνωσε, οι αγωγές θα στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και κατά της προηγούμενης ιδιοκτησίας. Την ερχόμενη Τετάρτη, κάτοικοι της Νικόπολης-Ευξεινούπολης θα προχωρήσουν σε κλείσιμο σχολείων και κεντρικών δρόμων του δήμου. Δήμος και φορείς ζητούν να απομακρυνθούν όλες οι επικίνδυνες ποσότητες που είναι αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και να διεξαχθούν έρευνες αν η πρόσφατη πυρκαγιά είχε περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ KINHTHPA ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Περιπέτεια για τους 115 επιβάτες

«Στην αρχή ακούσαμε κρότους, αλλά νομίσαμε ότι πρόκειται για τους τροχούς του αεροπλάνου. Στη συνέχεια, όμως, ένας από τους κινητήρες άρπαξε φωτιά και οι φλόγες έφευγαν προς τα πίσω, όπως όταν εκτοξεύεται ένας πύραυλος. Φοβηθήκαμε, αλλά ο πιλότος ύστερα από λίγο το προσγείωσε στο αεροδρόμιο». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ένας από τους 115 επιβάτες του Μπόινγκ των τσεχικών αερογραμμών την περιπέτεια που έζησαν χθες τα ξημερώματα, όταν σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους ξέσπασε πυρκαγιά λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το Μπόινγκ συνέχισε να πετάει επί περίπου είκοσι λεπτά πάνω από τον Θερμαϊκό, αδειάζοντας καύσιμα και στη συνέχεια ο κυβερνήτης το προσγείωσε με ασφάλεια. Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση για την Πράγα. Στη φωτογραφία χαμόγελα επιβατών, μετά την περιπέτεια.

ΛΗΣΤΕΣ ME ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ

«Χτύπησαν» τράπεζα στη Δάφνη

Οι ληστές με τη βαριοπούλα ξαναχτύπησαν χθες με στόχο αυτήν τη φορά το υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 244, στη Δάφνη. Λίγο πριν από τις 3 μ.μ., οι τέσσερις δράστες έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο του υποκαταστήματος, εισήλθαν και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πήραν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Λίγες ώρες νωρίτερα, στόχος ληστείας έγινε και το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αγίας Τριάδος 34, στο Παλαιό Φάληρο. Δύο άγνωστοι άδειασαν με την απειλή πιστολιών τρία ταμεία και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΡΟΠΟ

Παραπέμπεται για υπεξαίρεση

Ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών να δικαστεί στο Πρωτοβάθμιο Τριμελές Δικαστήριο Εφετών Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση περίπου 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με το βούλευμα, την περίοδο 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2001, ο Επιφάνης Φραγκούδης αντί να αποδώσει εντός τριών ημερών στην ΕΥΑΘ τις εισπράξεις από τους λογαριασμούς ύδρευσης, παρακράτησε από 1.210 άτομα το ποσόν των 49.840 ευρώ. O ίδιος παραδέχθηκε την πράξη του, επικαλούμενος προσωπικούς οικονομικούς λόγους.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Πέτυχαν οι μισοί

Συνολικά 20.120 άτομα από 40.076 που έδωσαν εξετάσεις τον προηγούμενο Νοέμβριο, κατάφεραν να αποκτήσουν το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στο επίπεδο της «καλής γνώσης» στα Αγγλικά, στα Γαλλικά, στα Ιταλικά και στα Γερμανικά. Στα Αγγλικά συμμετείχαν 34.245 άτομα και πέρασαν 17.122 (ποσοστό επιτυχίας 50%), στα Γαλλικά από τους 872 οι 322 (37%), στα Ιταλικά από τους 1.735 οι 677 (39%) και στα Γερμανικά από τους 3.224 οι 1.999 (62%). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. ypepth. gr/kpg και στα τηλέφωνα (210) 32.50.785, 37.23.061-3, 32.28.373, 32.54.970, 32.34.042, 32.30.862-4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή