H ερωτική ζωή και τα προβλήματά της

H ερωτική ζωή και τα προβλήματά της

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 16.000 Ελληνίδες και Ελληνες έχουν καλέσει τα πέντε χρόνια λειτουργίας της στην ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Ηλικίας (ΚΕΣΑΥ) του ΑΠΘ, ζητώντας πληροφορίες για τα -σεξουαλικής φύσης- προβλήματα που τους απασχολούν. Ως βασικότερα προβλήματα αναδεικνύονται η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτωση για τους άνδρες και η δυσκολία επίτευξης οργασμού και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, οι γυναίκες. Ωστόσο, μόλις ένας στους δύο από όσους κάλεσαν στην ειδική γραμμή έχουν απευθυνθεί σε ειδικό γιατρό για το πρόβλημά τους.

Το γεγονός αυτό αποδίδεται από τους ειδικούς στο ότι οι ίδιοι οι γιατροί σε πολλές περιπτώσεις όχι απλώς δεν ενδιαφέρονται για τα σεξουαλικά προβλήματα του ασθενούς τους, αλλά έχουν και «προβληματικές απόψεις όσον αφορά τη σεξουαλική Υγεία».

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΚΕΣΑΥ σε φοιτητές Ιατρικής και γιατρούς, και η οποία παρουσιάστηκε χθες από τους υπεύθυνους του Κέντρου, το 38% των φοιτητών θεωρεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία διεστραμμένη συμπεριφορά ενώ, δύο στους δέκα γιατρούς διαφωνούν στο ότι ο αυνανισμός είναι μία απολύτως φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή