«Πίσω» από τα άνθη κρυβόταν ηρωίνη

«Πίσω» από τα άνθη κρυβόταν ηρωίνη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Για τις διεθνείς διωκτικές αρχές η Αλβανία είναι το μεγάλο κέντρο νόθευσης της ηρωίνης που κατευθύνεται προς την Ευρώπη. H ηρωίνη φτάνει στην Αλβανία από την Τουρκία, μέσω Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ όπου αναμειγνύεται σε αναλογία ένα προς τρία με άλλες ουσίες και από εκεί παίρνει το δρόμο προς τις ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Ενα τέτοιο δίκτυο που διοχέτευε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα ανακοίνωσαν χθες ότι εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη δύο αδελφών από την Αλβανία στην περιοχή της Θέρμης.

Εκεί, σε ένα θερμοκήπιο όπου εργαζόταν ο ένας από αυτούς, άνδρες της δίωξης ναρκωτικών βρήκαν κρυμμένα 22 κιλά ηρωίνης, τα οποία προορίζονταν για πώληση σε μεγαλεμπόρους της Θεσσαλονίκης, μέσω των οποίων θα κατέληγαν στις πιάτσες των τοξικομανών.

Οι αρχές θεωρούν τους δύο συλληφθέντες χονδρεμπόρους ναρκωτικών που μετέφεραν ποσότητες ηρωίνης και χασίς στην Ελλάδα. Τα ναρκωτικά περνούσαν τα σύνορα με φορτηγό με το οποίο έστελναν λουλούδια θερμοκηπίου στην πατρίδα τους και στην επιστροφή τοποθετούσαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες την ηρωίνη ή το χασίς.

Η μέθοδος εθεωρείτο από τους δύο αδελφούς ασφαλής καθώς η μυρωδιά των λουλουδιών δεν επέτρεπε στα σκυλιά της αστυνομίας τον εντοπισμό των ναρκωτικών και έτσι τα περνούσαν άνετα στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή