Τρεις νεαροί σκότωσαν τον αστυφύλακα

Τρεις νεαροί σκότωσαν τον αστυφύλακα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νεαροί μουσουλμάνοι από την Ξάνθη, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος, είναι οι δράστες της ανθρωποκτονίας του 40χρονου αστυφύλακα Κωνσταντίνου Μαούνη, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το πρωί της Κυριακής μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, σε ερημικό σημείο, στη λεωφόρο Κηφισού 25, στο Αιγάλεω. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες ανήκαν σε εννεαμελή σπείρα, που με έδρα την περιοχή του Κολωνού είχε διαπράξει από το 2002 έως τώρα δεκάδες ληστείες σε βάρος διερχομένων από το κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν οι Γιασάρ Σαμπρίογλου, 21 ετών, Γιασάρ Ρασίογλου, 21 ετών και έξι ανήλικοι, ενώ αναζητείται ο 19χρονος Καντάλ Αδήλογλου. Δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού είναι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι δύο πρώτοι και ένας εκ των ανηλίκων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί αλλά και όπως οι ίδιοι οι δράστες ομολόγησαν, στις 3.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, τη στιγμή που ο αστυφύλακας είχε σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου, επιβιβάσθηκαν με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησαν στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του. Εκεί, αρχικά τον ξυλοκόπησαν και στη συνέχεια τον στραγγάλισαν με τα χέρια τους. Τοποθέτησαν το πτώμα στο πορτ μπαγκάζ και απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα πήραν το πορτοφόλι του θύματος, που περιείχε 100 ευρώ.

Από τις έρευνες έχει προκύψει ότι τα μέλη της σπείρας σε ομάδες δύο – τριών ατόμων κάθε φορά εντόπιζαν ανθρώπους που κινούνταν μόνοι τους στο κέντρο της Αθήνας, είτε με τα πόδια είτε με τα οχήματά τους και με την απειλή μαχαιριού, τους οδηγούσαν σε ερημικές περιοχές του Βοτανικού, όπου τους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα.

Μάλιστα, σε περιπτώσεις που τα θύματά τους είχαν κάρτες ανάληψης μετρητών, βιαιοπραγούσαν σε βάρος τους, αναγκάζοντάς τους να αποκαλύψουν τον τετραψήφιο κωδικό αριθμό, για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια αναλήψεις χρημάτων από κοντινά μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή