Αύξηση καταγμάτων λόγω πτώσεων, ετοιμότητα στο EKAB

Αύξηση καταγμάτων λόγω πτώσεων, ετοιμότητα στο EKAB

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται από προχθές το βράδυ οι μονάδες Υγείας του ΕΣΥ όλης της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα πολλά προβλήματα. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για τη διακομιδή νεφροπαθών που χρήζουν αιμοκάθαρσης στα νοσοκομεία, προκειμένου το EKAB να καλύψει τις ανάγκες για μεταφορά εκτάκτων περιστατικών. Χθες το πρωί η κίνηση στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν μικρή, αφού οι περισσότεροι πολίτες παρέμειναν σπίτι τους, ωστόσο από το μεσημέρι καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών που αφορούσαν σε κατάγματα εξαιτίας πτώσεων στους παγωμένους δρόμους της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το EKAB έχει θέσει σε ενεργό υπηρεσία όλα τα ασθενοφόρα με τα οποία μεταφέρονται τα άτομα που έχουν άμεση ανάγκη παροχής φροντίδας Υγείας, ενώ σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία αντιμετωπίζονται περιστατικά που αφορούν σε νεφροπαθείς και άλλα άτομα που χρήζουν μεταφοράς σε νοσοκομεία. Μάλιστα έως χθες το μεσημέρι είχαν διακομισθεί στα νοσοκομεία περισσότερα από 350 άτομα.

Η πρόσβαση

Τα νοσοκομεία της Αττικής δεν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους με εξαίρεση το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης όπου η πρόσβαση ήταν αδύνατη εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ από χθες το πρωί καταβάλλονταν προσπάθειες για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με το νοσοκομείο. Οπως τόνισε στην «K» ο πρόεδρος του B΄ ΠεΣΥΠ Αττικής κ. Κωνσταντίνος Νικόλης, το χιόνι στην περιοχή που βρίσκεται το νοσοκομείο είχε φθάσει σε ύψος 40 πόντων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν προβλήματα στην προσβασιμότητα των πολιτών σε αυτό.

Ο πρόεδρος του A΄ ΠεΣΥΠ Αττικής -υπεύθυνος για το νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας- κ. Γιάννης Τούντας είπε στην «K»: «Εχουμε φροντίσει να ρίξουμε αλάτι στους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία αρμοδιότητάς μας, προκειμένου να είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτά. Οσον αφορά στο προσωπικό των νοσοκομείων το οποίο δεν μπόρεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας να προσέλθει στα νοσοκομεία, έχει ληφθεί μέριμνα προκειμένου να αναπληρωθεί από άλλους εργαζομένους». Ούτε στη λειτουργία των νοσοκομείων του Γ΄ ΠεΣΥΠ Αττικής, παρατηρήθηκαν προβλήματα, επεσήμανε στην «K» ο πρόεδρός του κ. Φώτης Σερέτης. Μάλιστα, νωρίς το πρωί η κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ήταν σχετικά μικρή. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην «K» ο διοικητής του KAT κ. Χρήστος Αρτινόπουλος, από το μεσημέρι και μετά παρατηρήθηκε αύξηση των ατόμων με ελαφρά κατάγματα -αποτέλεσμα πτώσεων από τους παγωμένους δρόμους της πόλης- που απευθύνθηκαν στο νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή