Κλειστό το αεροδρόμιο, στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία

Κλειστό το αεροδρόμιο, στα αμαξοστάσια τα λεωφορεία

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επέλαση του χιονιά που πάγωσε στην κυριολεξία τους δρόμους άφησε ολόκληρη την Αττική αλλά ακόμη και το κέντρο των Αθηνών και του Πειραιά χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού. Με εξαίρεση το Μετρό, η λειτουργία του οποίου δεν διεκόπη ούτε στιγμή, από νωρίς το πρωί ακινητοποιήθηκαν τα λεωφορεία, εκτός από αυτά που εξασφάλισαν ασφαλείς συνθήκες κίνησης σε τέσσερις μόνο οδικούς άξονες της πόλης, όπως επίσης ακινητοποιήθηκε περίπου το 70% των οχημάτων των τρόλεϊ, ενώ με μεγάλα προβλήματα πραγματοποιήθηκε και η λειτουργία των ΗΣΑΠ. Προβλήματα ωστόσο παρουσιάστηκαν και στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών που από τις 6 το πρωί της Παρασκευής ώς χθες το βράδυ παρέμενε κλειστός λόγω έλλειψης ορατότητας. Για σήμερα και αύριο και εφόσον επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, τα MME αναμένεται να κινηθούν με τους ίδιους περιορισμούς. Πιο συγκεκριμένα:

Επικίνδυνο

Από νωρίς χθες το πρωί τα λεωφορεία έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα μόνον στις Λεωφόρους Βουλιαγμένης, Αλίμου, Ποσειδώνος και τη λεωφόρο Συγγρού. Στους υπόλοιπους δρόμους καθώς το οδόστρωμα ήταν πλήρως καλυμμένο με χιόνι και εκχιονιστικά μηχανήματα δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους, θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν οχήματα και για το λόγο αυτό παρέμειναν απενεργοποιημένα, αν και οι οδηγοί των λεωφορείων είχαν σπεύσει στα αμαξοστάσια της Ανθούσας και της Λιοσίων.

Τα τρόλεϊ κατάφεραν να βγουν στους δρόμους και να τεθεί σε λειτουργία το 1/3 του συνολικού αριθμού. Ετσι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνταν τα δρομολόγια: Ζάππειο – Πατήσια, Πλ. Αττικής-Τζιτζιφιές, Ομόνοια-Νίκαια, Ζάππειο-Περιστέρι. Αργά το μεσημέρι το 70% των τρόλεϊ βρισκόταν στους δρόμους.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος κινήθηκε μόνο από Πειραιά πρός Ομόνοια καθώς από νωρίς το πρωί δημιουργήθηκε πρόβλημα στον ηλεκτροφορέα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται σε μικρό μήκος γραμμής. Γύρω στις 12 το μεσημέρι τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν και τα τρένα έφταναν μέχρι το σταθμό της Νέας Ιωνίας.

Στα αεροδρόμια της χώρας τα προβλήματα ήταν έντονα. Το Ελευθέριος Βενιζέλος έκλεισε λόγω χαμηλής ορατότητας και παρατεταμένης χιονοθύελλας με αποτέλεσμα να ματαιωθούν πτήσεις και να εγκλωβιστούν ταξιδιώτες. Αντιθέτως λειτούργησαν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, της Κέρκυρας κ.ά., τα οποία και κατάφεραν να δεχτούν πτήσεις εξωτερικού. Τα μικρά αεροδρόμια των νησιών (Σύρου, Μυκόνου, Ανδρου κ.ά) παρέμειναν κλειστά.

Τα ΚΤΕΛ

Τα ΚΤΕΛ δεν λειτούργησαν διότι πρωτίστως… δεν υπήρχαν επιβάτες. Τρία λεωφορεία αποκλείστηκαν στη Κοζάνη, Καστοριά και Εδεσσα, με συνακόλουθη ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Με καθυστερήσεις πραγματοποιήθηκαν και τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε ολόκληρη τη χώρα ενώ τα δρομολόγια προς Χαλκίδα ματαιώθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή