ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ MAKH ΨΩΜΙΑΔΗ

Για πλαστογραφία σε βάρος του Δημοσίου

Αναβλήθηκε χθες από το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις 20 Σεπτεμβρίου, η δίκη του επιχειρηματία Μάκη Ψωμιάδη ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει ο κ. Κώστας Λαλιώτης. Αιτία ήταν δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ονομα», τον Φεβρουάριο 1996, όπου ο Μάκης Ψωμιάδης εμφάνιζε τον κ. Λαλιώτη να έχει λάβει 4,5 δισ. δρχ. για να αναθέσει σε γερμανική κοινοπραξία έργων την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων. Στην ίδια εφημερίδα είχε δημοσιευθεί και ένα έγγραφο το οποίο τον εμφάνιζε να έχει λογαριασμό με υψηλές καταθέσεις σε γερμανική τράπεζα. H δίκη ανεβλήθη λόγω του ότι οι μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν, ενώ ο κ. Ψωμιάδης, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 ετών και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ζήτησε χθες από το δικαστήριο να άρει τον περιοριστικό όρο.

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓιΑ ΑΠΑΤΗ

Προσπάθησε να «κλέψει» την ΕΥΠ

Στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί κρατούμενος των Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, γιατί προσπάθησε να εισπράξει το ποσό των 38 εκατομμυρίων δραχμών (περίπου 110.000 ευρώ) από λογαριασμό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πρόκειται για τον Ευστράτιο Παπαποστόλου ο οποίος τον Ιούνιο του 1999 αφού έφτιαξε πλαστό δελτίο ταυτότητας προσπάθησε να εξαργυρώσει με πλαστή επιταγή το ποσό των 38 εκατ. δρχ. από λογαριασμό που διατηρούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος η ΕΥΠ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Στις 25 Ιουλίου του 2001 ο δράστης συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 59 πλαστές επιταγές και 7 πλαστά δελτία ταυτότητας.

80ΧΡΟΝΗ NEKPH ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

Αιτία θανάτου, το ψύχος

Το πολικό ψύχος των τελευταίων ημερών είναι όπως όλα δείχνουν η αιτία θανάτου της 80χρονης Αναστασίας Παυλή, η οποία χθες το μεσημέρι βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της, στην οδό Δωδεκανήσου 12 στους Θρακομακεδόνες. Την άτυχη γυναίκα εντόπισαν γείτονες και στη συνέχεια ειδοποίησαν την Αστυνομία. O ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για δολοφονία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις έρευνες των αστυνομικών, καθώς εντός της οικίας δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης ή κάποιο άλλο στοιχείο που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ KEPMATA ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

50 εκατ. τεμάχια των 2 ευρώ

Σε κυκλοφορία θα τεθούν νέα, επετειακά κέρματα των δύο ευρώ, προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τα νέα ευρώ, που θα «κοπούν» σε 50 εκατομμύρια τεμάχια και θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Οικονομικών, θα παραδοθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος απ’ ευθείας στην «Αθήνα 2004» ή σε πιστωτικό ίδρυμα, με ταυτόχρονη καταβολή της ονομαστικής τους αξίας. Στα κέρματα θα απεικονίζεται ο δισκοβόλος αθλητής και περιμετρικά στο δακτύλιο θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της E.E. με χρονολογία κοπής το 2004.

ΨΥΧΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ KENTPO ΕΣΥ

Εγκαινιάζεται στο «Μεταξά»

Το πρώτο Κοινοτικό Ψυχοογκολογικό Κέντρο του ΕΣΥ, η λειτουργία του οποίου υποστηρίζεται από το Αντικαρκινικό νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» εγκαινιάζεται αύριο. Το Κέντρο στεγάζεται σε ιδιόκτητο νεοκλασικό οίκημα της Οδού Χέυδεν, στην Καστέλλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή