Και η χωματερή θύμα του χιονιά, πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων

Και η χωματερή θύμα του χιονιά, πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H κακή λειτουργία της χωματερής στα Ανω Λιόσια «γέμισε» και πάλι με σκουπίδια τους δρόμους της Αθήνας και των γύρω δήμων. H χωματερή, αφού παρέμεινε κλειστή για τρεις ημέρες, συνεχίζει από προχθές που επαναλειτουργεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς για να αδειάσει ένα απορριμματοφόρο, χρειάζεται να περιμένει πάνω από τρεις ώρες.

Χτες το πρωί η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, προκειμένου από κοινού να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος, το οποίο όπως επισημαίνει απειλεί και την ομαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η κ. Μπακογιάννη ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να χωροθετηθεί άμεσα μια κινητή Μονάδα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Την πρόταση αυτή είχε και παλαιότερα παρουσιάσει η δήμαρχος, ωστόσο ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ) αρμόδιος για τα απορρίμματα την είχε απορρίψει λόγω μεγάλου κόστους που είχε υπολογιστεί σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως χθες η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη. «H χωματερή έχει ουσιαστικά βουλιάξει», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «με το χιόνι που έπεσε, όλα τα απορριμματοφόρα που προσπαθούν να φθάσουν στη χωματερή χρειάζονται 4,5 ώρες αναμονή για να μπούνε μέσα και ένα στα δύο από αυτά που μπαίνουν, βουλιάζει στα σκουπίδια». Πρόσθεσε επιπλέον ότι ο Δήμος εισπράττει τα παράπονα των πολιτών για τη συσσώρευση απορριμμάτων χωρίς ουσιαστικά να ευθύνεται, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους. H δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε απ’ όλους τους συναρμόδιους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, έστω την ύστατη στιγμή. «Ετσι δεν θα κάνουμε Ολυμπιακούς Αγώνες» κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.

Τις ανησυχίες της δημάρχου δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι αρμόδιοι από τον Ενιαίο Σύνδεσμο, οι οποίοι ναι μεν παραδέχτηκαν προβλήματα στη λειτουργία της χωματερής, ωστόσο σε ανακοίνωση του συνδέσμου γίνεται λόγος για «μεμονωμένες περιπτώσεις» δήμων που καταγγέλλουν. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία «αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και με αποτελεσματικό τρόπο».

Ωστόσο, χθες, ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, έκανε έκκληση στους κατοίκους να αποφύγουν να κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους απορριμμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή