Βελτίωση του καιρού, απαραίτητες οι αλυσίδες

Βελτίωση του καιρού, απαραίτητες οι αλυσίδες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρής έντασης και διάρκειας -όπως άλλωστε είχε προβλεφθεί- ήταν η χθεσινή κακοκαιρία, που έπληξε το Λεκανοπέδιο της Αττικής, χωρίς ωστόσο να λείψουν τα προβλήματα. Ως αργά το βράδυ, λόγω του χιονιού που το πρωί έπεσε στις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νομού, κλειστοί παρέμεναν οι δρόμοι από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς Αγιο Πέτρο και από Μαλακάσα προς Αγιο Μερκούριο, ενώ ώς το μεσημέρι, απαραίτητες ήταν οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών μετά τα Βίλια, καθώς και στις περιοχές Βαρνάβα, Καπανδριτίου και Μαρκοπούλου Ωρωπού.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονταν τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας της περασμένης εβδομάδας. Το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε και χθες δεκάδες τηλεφωνήματα από κατοίκους περιοχών κυρίως της Βορειοανατολικής Αττικής που χρειάζονταν βοήθεια, ενώ συνεργεία του Σώματος έκοψαν συνολικά 321 δέντρα που είχαν «πέσει», άντλησαν νερά από 32 υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων και άνοιξαν 35 δρόμους που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια.

Οι μετεωρολόγοι μιλούν για σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες, αλλά το κρύο θα παραμείνει και σήμερα τσουχτερό. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της EMY, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στην Αττική από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ -2 θα είναι η ελάχιστη θερμοκρασία στα βόρεια προάστια. Παράλληλα, υπάρχει πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το πρωί στα ορεινά. Ηλιος με δόντια σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο το απόγευμα ώς και το Σάββατο, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας, ωστόσο την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο επιτρέποντας έξοδο από την πρωτεύουσα. Σημειώνεται πάντως ότι την Καθαρά Δευτέρα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή