ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΛΑΦΟΝ ΕΦ’ ΑΠΑΞ – ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ

Στην Ολομέλεια του Α.Π. ο τρόπος υπολογισμού

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου παραπέμπεται να επανασυζητηθεί το μείζον θέμα του τρόπου υπολογισμού του εφ’ άπαξ και των επικουρικών βοηθημάτων με ανώτατο καθορισμένο όριο. H εισήγηση προς την Ολομέλεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δ. Λινού για την αντισυνταγματικότητα του πλαφόν είναι καθοριστική, καθώς εάν γίνει αποδεκτή ανατρέπει το ισχύον καθεστώς ανοίγοντας τον δρόμο για να αρθεί το πλαφόν στο εφ’ άπαξ των τραπεζοϋπαλλήλων και των συνταξιούχων των ΔΕΚΟ, οι οποίοι θα μπορούν με προσφυγές να διεκδικήσουν αναδρομικά από το 1993, τυχόν ποσά που υπερέβαιναν την «οροφή» των 10.000.000 δρχ., που είχε τεθεί με το νόμο 2084/92.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥ «MEPA ΜΕΣΗΜΕΡΙ»

Αιτία, ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, πιθανόν για οικονομικές διαφορές, εκτιμούν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ότι οφείλεται η δολοφονία του 43χρονου Ιωάννη Περδικάρη. H υπόθεση παραπέμπει σε επαγγελματική εκτέλεση, καθώς ο 43χρονος δολοφονήθηκε «μέρα μεσημέρι», στη μέση του δρόμου, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. O άγνωστος δράστης τον πυροβόλησε στην πίσω πλευρά του κεφαλιού με πιστόλι που έφερε σιγαστήρα. Δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενο, ο οποίος είδε το πτώμα στο δρόμο.

ΤΡΕΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΗΑΤΤΙΚΗ

Συνολική λεία 37.000 ευρώ

Τρεις ληστείες, η συνολική λεία των οποίων ανέρχεται σε 37.000 ευρώ, σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Στις 12, άγνωστος που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με σκούφο και γυαλιά ηλίου εισέβαλε στο υποκατάστημα του OTE Νέου Κόσμου, στην οδό Ευδόξου 76, και με την απειλή πιστολιού υποχρέωσε τους υπαλλήλους να του παραδώσουν τα 10.000 ευρώ που εκείνη την ώρα υπήρχαν στα ταμεία. Λίγο αργότερα, άγνωστος που φορούσε κράνος άρπαξε με την απειλή όπλου 20.000 ευρώ από τα ταμεία του υποκαταστήματος της Εγνατίας Τράπεζας, στην οδό Αργυρουπόλεως 18 στην Αργυρούπολη, και στη συνέχεια διέφυγε με μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε συνεργός του. Στη 1 μ.μ. ένας οπλισμένος που φορούσε κράνος, εισέβαλε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στην Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου 282 στην Καλλιθέα και αφαίρεσε από ένα ταμείο το ποσό των 7.000 ευρώ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Δεν προχωράει το Κτηματολόγιο

Επιφυλάξεις για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου κτηματογράφησης εκφράζουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγρονόμων, Τοπογράφων, Μηχανικών, καθώς όπως διαπιστώθηκε, το σύνολο του Κτηματολογίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης και προγραμματισμού για την ένταξη νέων περιοχών. Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ένταξη στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Κοινωνία της Πληροφορίας», ενός προγράμματος δράσεων υποστηρικτικών του Κτηματολογίου, ύψους 110 εκατ. ευρώ, δεν εξασφαλίζει κατ’ ανάγκην τη συνέχιση του Προγράμματος, διότι, «δεν αποσαφηνίζεται ούτε ο συνολικός προϋπολογισμός ούτε ο τρόπος χρηματοδότησης ούτε η μεθοδολογία ούτε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης του έργου».

WWF ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ

Να περιφρουρηθεί το πράσινο

Να δεσμευθούν ότι θα περιφρουρήσουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα των πνευμόνων πρασίνου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και ότι θα λάβουν άμεσα δραστικά μέτρα για τη δημιουργία ενός «πράσινου δικτύου» ελεύθερων χώρων καλεί τα δύο μεγάλα κόμματα το WWF Ελλάς.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ IKA

5,5 χρόνια για απάτη, πλαστογραφία

Σε 5,5 χρόνια ποινή φυλάκισης για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως, παραποίηση εγγράφων και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης καταδικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, η 37χρονη Μαρία Λύκου, υπάλληλος στο Τμήμα Παροχών του IKA Καβάλας. Οπως αποκάλυψαν επιθεωρητές του IKA, η Λύκου είχε αποσπάσει επιδόματα 91 εγκύων γυναικών, ύψους 7.000.000 δρχ. H 37χρονη είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 3 ετών, για πλαστογραφία μετά χρήσεως ενώ εργαζόταν στο IKA Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή