Εισβολή EKAM σε σπίτι πάνοπλου

Εισβολή EKAM σε σπίτι πάνοπλου

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επέμβαση των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (EKAM) της Ελληνικής Αστυνομίας χρειάσθηκε χθες το μεσημέρι, προκειμένου να αφοπλισθεί ένας 45χρονος, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί για τέσσερις ώρες μέσα στο σπίτι του, αφού προηγουμένως είχε πυροβολήσει και τραυματίσει έναν αστυνομικό.

Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 10 π.μ., όταν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης μετέβησαν στο σπίτι του 45χρονου Δημήτρη Παναγιωτόπουλου για να του επιδώσουν δικόγραφο, το οποίο αφορούσε ερήμην καταδικαστική απόφαση σε φυλάκιση 14 μηνών για αντίσταση κατά της αρχής. Μόλις ο 45χρονος ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του εγγράφου αλλά και για την πρόθεση των αστυνομικών να τον προσαγάγουν, ζήτησε να περιμένουν λίγο και επέστρεψε στο εσωτερικό του σπιτιού. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίστηκε στο παράθυρο και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας στην ωμοπλάτη τον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Μπόζιο, ο οποίος διακομίσθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Στη συνέχεια, ο Παναγιωτόπουλος κλείστηκε στο σπίτι του. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που απέκλεισαν το δρόμο μπροστά από την τριώροφη πολυκατοικία (ιδιοκτησία του Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζούσε στο ισόγειο ενώ τα υπόλοιπα διαμερίσματα είναι άδεια), άνδρες της EMAK που ακροβολίστηκαν στα γύρω κτίρια και ειδικός ψυχολόγος διαπραγματευτής. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον 45χρονο να βγει από το σπίτι, να παραδώσει το όπλο και να παραδοθεί. Εκείνος αρνήθηκε. Τη σκυτάλη πήρε ο ειδικός διαπραγματευτής, ο οποίος προσπάθησε να ανοίξει διάλογο με τον Παναγιωτόπουλο αλλά οι προσπάθειές του έπεσαν στο κενό. Στο σημείο έσπευσε και ένας φίλος του δράστη, ο οποίος με τη σειρά του επιχείρησε να τον πείσει να παραδοθεί χωρίς επίσης να καταφέρει κάτι.

Τελικά, λίγο μετά τη 1.30 μ.μ. αποφασίσθηκε να γίνει επέμβαση. Οι άνδρες της EMAK εισέβαλαν στο σπίτι. O Παναγιωτόπουλος πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους και επιχείρησε να διαφύγει από το παράθυρο της τουαλέτας. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά και στο αριστερό χέρι. Στη συνέχεια τον αφόπλισαν. Διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, από τα πυρά του δράστη χτυπήθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος δεν τραυματίσθηκε καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατά τη στιγμή της εισβολής στο σπίτι, πυροβόλησαν και σκότωσαν το σκύλο του Παναγιωτόπουλου διότι, όπως είπαν, τους επιτέθηκε. Σύμφωνα με τους περιοίκους, ο 45χρονος πριν από δώδεκα χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα, ύστερα από το οποίο είχε γίνει επιθετικός και αντικοινωνικός. Μάλιστα, εξαιτίας του ατυχήματος αναγκάστηκε να κλείσει το συνεργείο επισκευής δικύκλων που διατηρούσε. Στη συνέχεια, δούλευε στο σπίτι του επισκευάζοντας δίκυκλα, μέχρι που, έπειτα από καταγγελίες περιοίκων, αναγκάστηκε να σταματήσει και αυτήν τη δραστηριότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή