H πιο άγρια συμμορία εκβιαστών

H πιο άγρια συμμορία εκβιαστών

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ κοντά σε ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα κυκλώματα εκβιαστών βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για περίπου 12 άτομα, που είχαν συγκροτήσει ομάδα εκβιαστών και για αρκετό καιρό είχαν σπείρει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καταφέρνοντας να εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά από ιδιοκτήτες καταστημάτων, με αντάλλαγμα την παροχή «προστασίας». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε δικογραφία που έχει ήδη σχηματισθεί απευθύνονται βαρύτατες κατηγορίες στα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας και περιγράφεται η δράση τους με πολλές λεπτομέρειες, καθώς οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση κατάφεραν να συγκεντρώσουν πληθώρα στοιχείων.

Οι διωκτικές αρχές έφθασαν στο συγκεκριμένο κύκλωμα έπειτα από έρευνα για υπόθεση ανθρωποκτονίας, που είχε συμβεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, έφθασαν στη δράση της ομάδας εκβιαστών και θεωρούν ότι πλέον διαθέτουν αρκετά στοιχεία για να τους οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ως επικεφαλής της συγκεκριμένης σπείρας φέρεται ένας 34χρονος, ο οποίος κατοικεί στη Νίκαια. Το όνομά του έχει εμπλακεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν στη δράση ομάδων εκβιαστών και έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψιν για οπλοφορία. O 34χρονος θεωρείται ότι ανήκε κατά το παρελθόν σε πολυμελή ομάδα εκβιαστών, της οποίας ο φερόμενος από τις διωκτικές αρχές ως επικεφαλής, δολοφονήθηκε το καλοκαίρι του 2000. Μέσα από τις ανακατατάξεις που έγιναν εκείνη την εποχή στον χώρο της νύχτας, έπειτα από μια σειρά δολοφονιών, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ των διαφορετικών ομάδων εκβιαστών, αναδείχθηκε επικεφαλής ο ίδιος και έκτοτε δραστηριοποιείται στην περιοχή του Πειραιά. H ομάδα του θεωρείται ότι είχε κυριαρχήσει έναντι αντίπαλων ομάδων το τελευταίο διάστημα, γεγονός που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αντιπαλότητες, που, όπως όλα δείχνουν, δεν έμειναν στα λόγια και τις απειλές. Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες, το όνομα του φερόμενου ως επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας είχε αναφερθεί έπειτα από ένοπλη συμπλοκή με τραυματισμούς στον Πειραιά. O ίδιος ήταν ανάμεσα στους τραυματίες και δεν αποκλείεται η συμπλοκή να αφορούσε ενέδρα που είχε στηθεί γι’ αυτόν. Στην ίδια ομάδα εκβιαστών εκτιμάται ότι ανήκει και ένας 29χρονος, ο οποίος είχε καταδικασθεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστείες, παράνομη οπλοφορία και κατοχή εκρηκτικών. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2000 είχε κατηγορηθεί ότι κατηύθυνε άλλη ομάδα εκβιαστών μέσα από τις φυλακές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τις εκβιάσεις, τα μέλη της ομάδας εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας ενός αλλοδαπού. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στη δολοφονία πριν από μερικούς μήνες, ενός 35χρονου, ο οποίος είχε επίσης κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών και παλαιότερα είχε προφυλακισθεί για ανάμιξή του σε ανάλογες υποθέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή