ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ

Ισόβια σε δύο για τον φόνο 26χρονης

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βέροιας στους Αλέξανδρο Αλεξούδη, 43 χρόνων, και Αργύρη Σκουτέλη, 33 χρόνων, δράστες της δολοφονίας της 26χρονης Λευκοθέας Τσεμεκίδου μέσα στο ενεχυροδανειστήριο του πατέρα της στη Θεσσαλονίκη, τον Φεβρουάριο του 2002. Οι δράστες είχαν αρπάξει τότε κοσμήματα αξίας 7.000.000 δρχ. O Αλεξούδης ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει νωρίτερα χρήση κοκαΐνης, την οποία του προμήθευσε ο συγκατηγορούμενός του. Αντιθέτως, ο Σκουτέλης, που κατηγορούνταν για συνέργεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να τον αποτρέψει να σκοτώσει την 26χρονη, όμως το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό του.

ΠΟΛΥΑΙΜΑΚΤΗ ΕΞΟΔΟΣ

Το πέταλο του Μαλιακού

Είκοσι οχτώ νεκροί, θύματα είκοσι θανατηφόρων δυστυχημάτων, είναι ο απολογισμός της εξόδου του τριημέρου. Τρία τροχαία δυστυχήματα που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους συνέβησαν στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο πέταλο του Μαλιακού κόλπου, σημείο όπου γίνονται συχνότατα μετωπικές συγκρούσεις καθώς δεν υπάρχουν διαχωριστικές μπάρες και προστατευτικά κιγκλιδώματα. Συγκεκριμένα, στο πέταλο του Μαλιακού, το 2001 σκοτώθηκαν 33 άτομα και 122 τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα, το 2002, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 92 τραυματίστηκαν ενώ το 2003, 15 σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν.

ΠΛΑΤΕΙΑ-ΓΙΟΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Απέκλεισαν κεντρική λεωφόρο

Σε συμβολικό αποκλεισμό μιας από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πάτρας, της οδού Κορίνθου στο ύψος της πλατείας Γεωργίου, προχώρησαν χθες το πρωί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας. Οπως υποστηρίζουν, η κίνηση στα καταστήματά τους έχει πέσει κατακόρυφα, αφού εδώ και ένα χρόνο η πλατεία και οι περιμετρικοί δρόμοι έχουν κλείσει προκειμένου να ανακατασκευαστεί η πλατεία. O δήμος Πατρέων, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, δεν έχει τηρήσει τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης του έργου.

ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ KAI ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Μαθήματα υπολογιστών

Δωρεάν μαθήματα προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών θα παρέχει ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (OEEK) στους σπουδαστές των IEK και στους άνεργους που δεν διαθέτουν πτυχίο AEI – TEI. Συγκεκριμένα, τα μαθήματα αφορούν στις σημαντικότερες εφαρμογές λογισμικού γραφείου (Word, Excel, Access, Power Point, Front Page, Internet Explorer). Παράλληλα, ο OEEK προχωρεί στην εφαρμογή του πιλοτικού κοινοτικού εργαλείου Europass, του διευρυμένου ευρωδιαβατηρίου που κάνει αναγνωρίσιμα σε όλες τις χώρες της E.E. τα προσόντα, τις δεξιότητες και την επαγγελματική εμπειρία του κατόχου του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή