Οι δικαστές εξέλεξαν τις διοικήσεις

Οι δικαστές εξέλεξαν τις διοικήσεις

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών από την 10η Μαρτίου και για τα επόμενα δύο χρόνια εξελέγη από τους συναδέλφους του, με συντριπτική πλειοψηφία (255 ψήφους) ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Γεράσιμος Διονυσάτος, με αναπληρωτή τον κ. Αλ. Σάββα (103), ενώ στο Εφετείο Αθηνών αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά στη θέση του προϊσταμένου, ο πρόεδρος Εφετών κ. Χαρ. Παπαδάκης, με 124 ψήφους. O κ. Διονυσάτος ήταν μέλος και των δύο προηγούμενων διοικήσεων, ενώ ο κ. Παπαδάκης εκλέγεται για δεύτερη φορά και θα παραμείνει για ένα έτος στη θέση αυτή, καθώς συνταξιοδοτείται τον επόμενο χρόνο. Ως μέλη της διοίκησης του Εφετείου εξελέγησαν οι εφέτες κ. Αν. Λιανός και κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, που εκλέγεται, επί σειρά ετών, ως μέλος του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. H κ. Θάνου έλαβε 126 ψήφους και είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει θέση ευθύνης στο Εφετείο της Αθήνας, σε σύνολο 238 εφετών και προέδρων εφετών, από τους οποίους 72 είναι γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί. O κ. Λιανός εξελέγη με 137 ψήφους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο εφέτες, νέα μέλη της τριμελούς διοίκησης έλαβαν περισσότερες ψήφους από τον κ. Παπαδάκη (124). Αναπληρωτής στο Εφετείο εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών κ. Γρηγ. Μάμαλης, ο οποίος συγκέντρωσε 76 ψήφους. Οι πρωτοδίκες κ. κ. Γ. Ζώης (272 ψήφους, και μέλος της προηγούμενης διοίκησης) και N. Σαλάτας (199 ψήφους) αποτελούν τη νέα διοίκηση του Πρωτοδικείου. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόεδρος εξελέγη η κ. Αννα Ατσαλάκη και μέλη της διοίκησης οι κ. κ. N. Μπασάς και Θεοδώρα Βιτουλαδίτη. Στο Διοικητικό Εφετείο, αντιστοίχως οι κ. κ. I. Λώλης και ως μέλη οι κ. κ. Παναγιώτα Λαμπράκη-Καστάνη και Θεοδ. Ασημακόπουλος. Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, πρόεδρος είναι ο κ. Παρ. Μαρινάκης και μέλη της διοίκησης οι κ. Αικατερίνη Σταυρίδου και Δήμητρα Κουφοζαφείρη.

Στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Ηλ. Γκορέζης αναδείχθηκε προϊστάμενος του Πρωτοδικείου και ως μέλη οι πρωτοδίκες κ. κ. Γ. Ευστρατιάδης και Λευτέρης Σισμανίδης. Τέλος, στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, πρόεδρος είναι ο κ. Ευαγ. Λουπέτης και τακτικά μέλη οι κ. κ. Χριστίνα Ιωσηφίδου (επανεξελέγη) και Ειρήνη Χαϊνοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή