Το βιβλίο της Εκεχειρίας σε 80 χώρες

Το βιβλίο της Εκεχειρίας σε 80 χώρες

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του κόσμου σε σχολεία 80 χωρών πρόκειται να κάνει το βιβλίο «Επιχείρηση Εκεχειρία», που εκδίδει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και παρουσιάστηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ιδιαίτερη είναι η σημασία της διδασκαλίας αυτού του βιβλίου στις εμπόλεμες περιοχές, καθώς αποτελεί μια σύγχρονη αλληγορία για την ειρήνη.

«Ολα ξεκίνησαν από μια απλή σκέψη πριν από μερικά χρόνια κι ενώ όλοι υποστήριζαν ότι ήταν απλώς μια ρομαντική ιδέα, εμείς μιλήσαμε με τη ΔΟΕ το 1998 και σήμερα αυτήν την ιδέα την έχουν προσυπογράψει πάνω από 400 εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες παγκοσμίως», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχολικού εγχειριδίου.

Το κεντρικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας είναι «αν καταφέρουμε να έχουμε ειρήνη για 16 ημέρες, ίσως να το καταφέρουμε για πάντα», ανέφερε ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Κινέζικα, Αραβικά και Ρωσικά. H χθεσινή εκδήλωση άνοιξε με την παιδική χορωδία του Νίκου Τυπάλδου και το τραγούδι «Φτιάξε Καρδιά μου το Δικό σου Παραμύθι» του Διονύση Τσακνή, ενώ στη συνέχεια προβλήθηκαν βίντεο με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή