Σκυταλοδρομία διαμαρτυρίας

Σκυταλοδρομία διαμαρτυρίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία που να συμβαδίζει με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και με το αντικείμενο των σπουδών τους, επέλεξαν οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το τμήμα τους.

Οι φοιτητές διοργάνωσαν λαμπαδηδρομία-σκυταλοδρομία 27 χιλιομέτρων εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για να αναδείξουν μ’ αυτόν τον τρόπο την ταλαιπωρία που υφίστανται στις μετακινήσεις τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Στη λαμπαδηδρομία, η οποία ξεκίνησε από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο πέρασε από Σταυρούπολη, Νεάπολη, Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, Μίκρα και κατέληξε στις εγκαταστάσεις του τμήματος στη Θέρμη, συμμετείχαν 27 φοιτητές, ο καθένας από τους οποίους έτρεξε ένα χιλιόμετρο.

Ο σύλλογος των φοιτητών διοργάνωσε κατόπιν συζήτηση για τα προβλήματα των φοιτητών, στην οποία αναφέρθηκε ότι οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν τις ανάγκες του τμήματος είναι διάσπαρτες σε έξι διαφορετικά σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού κ. A. Δεληγιάννης υπογράμμισε ότι «παρ’ όλο που το τμήμα λειτουργεί 20 χρόνια, το κτιριακό του δεν έχει ακόμη επιλυθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή