Οι Γερμανοί ποδηλάτες ξανάρχονται

Οι Γερμανοί ποδηλάτες ξανάρχονται

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο της Πελοποννήσου σε 13 ημέρες θα πραγματοποιήσουν τον Απρίλιο τα μέλη ομάδας Γερμανών βιοκαλλιεργητών χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις τους αποκλειστικά ποδήλατα! Πρόκειται για μέλη του συνεταιρισμού βιολογικών προϊόντων «Tagwerk» από το Dorfeτης Γερμανίας, οι οποίοι έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους τους και επισκέπτονται κάθε χρόνο τη χώρα μας σε μια προσπάθεια προβολής της βιολογικής γεωργίας και του οικοτουρισμού.

Η φετινή περιήγηση θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 16 Απριλίου και θα περιλαμβάνει, εκτός από ξενάγηση στα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, επίσκεψη σε βιοκαλλιεργητικές μονάδες της περιοχής και γνωριμία με τους Ελληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους. «Σκοπός του ταξιδιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1997 είναι η επικοινωνία των επισκεπτών με τους Ελληνες βιοκαλλιεργητές, με τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, καθώς και η ανάδειξη της οικοτουριστικής δραστηριότητας που μπορεί να αναπτύξει η βιολογική γεωργία, συνεισφέροντας στη συνολική αναβάθμιση μιας περιοχής», λέει στην «K» ο κ. Φίλιππος Φούντης, βιοκαλλιεργητής από το Πήλιο και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Παραγωγών Αγροτικών Βιολογικών Προϊόντων, ο οποίος συντονίζει τις εκδηλώσεις. «O οικοτουρισμός δεν είναι ανεπτυγμένος στη χώρα μας. Κι όμως, μπορεί να προσφέρει ένα συμπληρωματικό εισόδημα στους βιοκαλλιεργητές».

Γιατί όμως επιλέχθηκε το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης από τους Γερμανούς επισκέπτες; «Επιλέξαμε το ποδήλατο για να μετακινηθούμε αργά, να χαρούμε τη διαδρομή και την επικοινωνία μας. Θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να απολαύσουμε στον δικό μας χρόνο ένα πραγματικά διαφορετικό ταξίδι αναψυχής. Βιολογική γεωργία δεν σημαίνει μόνο ποιοτικά προϊόντα, αλλά μια διαφορετική στάση ζωής συνολικά».

Μεταξύ άλλων, οι Γερμανοί βιοκαλλιεργητές θα επισκεφθούν το Διακοφτό, τα Καλάβρυτα, τη Βυτίνα, όπου θα ξεναγηθούν στο βιολογικό οινοποιείο του Βαγγέλη Καλογήρου, τη Δημητσάνα, τον Λούσιο ποταμό, το Λεοντάρι, όπου θα ξεναγηθούν στο βιολογικό αγρόκτημα της οικογένειας Σμυρνή, την Καρδαμύλη, το Λεύκτρο, όπου βρίσκεται η μονάδα παραγωγής βιολογικού ελαιολάδου Bleuel, την Αρεόπολη, τη Σπάρτη, τον Κεφαλά και το βιολογικό ελαιοτριβείο του τοπικού συνεταιρισμού κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή