Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια κατά γραφείων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια κατά γραφείων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπαράζ επιθέσεων με αυτοσχέδιους μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια εναντίον γραφείων Τοπικών Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και τις Ν.Δ. σημειώθηκε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, λίγες ώρες μετά τη λήξη του… ντιμπέιτ.

Μέσα σε 15 λεπτά πέντε κομματικά γραφεία επλήγησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Η πρώτη έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στη 1.50 π.μ. στη συμβολή των οδών Ταγματάρχη Πλέσσα και Ανδρομάχης στην Καλλιθέα, σε γραφεία οργάνωσης της Ν.Δ. Από τη φωτιά που ξέσπασε προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Τρία λεπτά αργότερα, μηχανισμός εξερράγη στα γραφεία και πάλι της Ν.Δ. στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και 25ης Μαρτίου, στο Νέο Ψυχικό. Στις 2 π.μ. ανάλογος αυτοσχέδιος μηχανισμός προκάλεσε πυρκαγιά και σοβαρές υλικές ζημιές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 52, στον Υμηττό.

Εξι λεπτά αργότερα εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 12, στα Μελίσσια. Την ίδια ώρα ξέσπασε πυρκαγιά στα γραφεία της Ν.Δ. στην οδό Ρήγα Φεραίου 25, στο Μοσχάτο. Στο σημείο δεν βρέθηκαν ίχνη αυτοσχέδιου μηχανισμού, ωστόσο, από τις διωκτικές αρχές θεωρείται ότι το συμβάν συνδέεται με τα υπόλοιπα.

Σε καμιά από τις περιπτώσεις δεν υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες, ώστε να υπάρχει κάποιο στοιχείο για την ταυτότητα των δραστών. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας θεωρούν βέβαιο ότι οι επιθέσεις έγιναν συντονισμένα και δεν είναι ανεξάρτητες ενέργειες, που απλώς έτυχε να συμπέσουν χρονικά. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι επιθέσεις σχεδιάσθηκαν ενιαία και μετά ανέλαβαν μεμονωμένα άτομα να τις φέρουν εις πέρας.

Ο τρόπος δράσης της ομάδας είναι παρόμοιος με τον τρόπο που είχε δράσει αντίστοιχη ομάδα στα τέλη Σεπτέμβρη, όταν μέσα σε ένα βράδυ είχαν σημειωθεί έξι επιθέσεις με αυτοσχέδιους μηχανισμούς αποτελούμενους από γκαζάκια και στόχους κομματικά γραφεία αλλά και σπίτια. Την ευθύνη για εκείνες τις επιθέσεις είχε αναλάβει με γραπτό κείμενο ο «Σύλλογος εργαζομένων για την κοινωνική εξέγερση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή