ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επιστροφή χρημάτων από κλήσεις σε δημότες

Χρήματα σε δημότες που αποδεδειγμένα αδίκησε επιστρέφει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται γα πρόστιμα που πλήρωσαν πολίτες, κυρίως για τροχαίες παραβάσεις που δεν είχαν διαπράξει, αφού είχαν πουλήσει τα αυτοκίνητά τους… δύο ή και τρία χρόνια προτού σημειωθούν αυτές από τους νέους ιδιοκτήτες. Μια γυναίκα πούλησε το αυτοκίνητό της το 2000, το ίδιο όχημα ξαναπουλήθηκε το 2002, αλλά της ήρθε να πληρώσει τις κλήσεις των επομένων ιδιοκτητών. Οπως έγινε γνωστό, σε περισσότερους απο πενήντα κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης ο δήμος θα επιστρέψει το ποσόν των 81.670 ευρώ.

ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΣΕ ΠΛΟΙΟ

Υγιέστατοι μητέρα και βρέφος

Το πρώτο του κλάμα το έντυσε ο αχός της θάλασσας. O λόγος για το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε χθες το πρωί στον κόσμο μια 26χρονη, που ταξίδευε από την Ανκόνα της Ιταλίας με προορισμό την Πάτρα. H ευτυχής μητέρα γέννησε εν πλω στο επιβατηγό πλοίο «Superfast XII» με τη βοήθεια του πληρώματος και οδηγίες ιατρού από το μαιευτήριο «Αλεξάνδρα». Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η μητέρα και το νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο τοπικό Κέντρο Υγείας για την παροχή περαιτέρω ιατρικής βοήθειας.

ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ανθρωπιστική βοήθεια

Τριμελές κλιμάκιο ιατρών που μεταφέρουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλαν οι Ελληνες Γιατροί του Κόσμου στην πόλη Ναντόρ του Μαρόκο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη σεισμόπληκτη περιοχή, η κατάσταση είναι γενικά χαώδης, θυμίζοντας πρόσφατες εικόνες από το Ιράν. H ελληνική αποστολή τις πρώτες αυτές ώρες διερευνά την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, προκειμένου να διανεμηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα γραφεία των ΓτΚ (τηλ. 210-64.40.300).

ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Εγκαινιάσθηκε στο Τσοτίλι Κοζάνης

Η Σχολή Εκπαίδευσης Δημοτικών Αστυνομικών στο Τσοτίλι Κοζάνης εγκαινιάστηκε χθες. Είναι μία από τις τέσσερις σχολές που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα, από τις οποίες θα εκπαιδεύεται το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας όλων των δήμων της Ελλάδας. H σχολή στεγάζεται στο ιστορικό γυμνάσιο – οικοτροφείο της πόλης, το οποίο αναστηλώθηκε προσφάτως. Ηδη σε αυτή παρακολουθούν μαθήματα 290 άτομα, που θα αποφοιτήσουν στις 16 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εγκαινιάζεται αύριο το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Κορυδαλλού. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική υπηρεσία του δήμου που παρέχεται δωρεάν στους ηλικιωμένους δημότες και αφορά στη φιλοξενία τους σε καθημερινή βάση, προκειμένου να μπορούν τα μέλη της οικογενείας τους να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις τους. Το Κέντρο στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο του δήμου, στην οδό Υδρας και Αγ. Νικολάου και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 25 άτομα. Επιπλέον, θα διατίθεται αυτοκίνητο και οδηγός για τη μεταφορά ηλικιωμένων από και προς το σπίτι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή