Οι διατροφικές συνήθειες των ξένων επισκεπτών αποκτούν ειδικό βάρος αυτή την εποχή, καθώς τα ελληνικά εστιατόρια καλούνται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, από τον Γάλλο καλοφαγά μέχρι τον Ιάπωνα ψαροφάγο.
Οι Ιταλοί τρώνε τα μακαρόνια al dente (ελάχιστα βρασμένα), οι Γάλλοι θέλουν το φαγητό τους καυτό και απεχθάνονται το ζεστό που σερβίρεται κρύο, οι Αγγλοι λατρεύουν τις ελληνικές πίτες (πάσης φύσεως), ενώ οι μουσουλμάνοι χρειάζονται… πιστοποιητικό για το σουβλάκι, καθώς το χοιρινό κρέας είναι γι’ αυτούς απαγορευμένος καρπός. Επίσης δυσπιστούν πολύ στα αλλαντικά. Οι χορτοφάγοι Ινδοί, εκτός από το κάρι, αγαπούν πολύ το γιαούρτι και αν καταναλώσουν κρέας θα είναι αρνί ή μοσχάρι. Οσο για τους Αμερικανούς, αν ζητήσουν σόδα δεν εννοούν βέβαια νερό με ανθρακικό αλλά κάποιο αναψυκτικό!