Ποια μέσα κινούνται 24 ώρες το 24ωρο

Ποια μέσα κινούνται 24 ώρες το 24ωρο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σχεδιασμός για τις Ολυμπιακές Μετακινήσεις δεν θα θέσει σε δοκιμασία μόνον τους Αθηναίους, αφού εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν, για πρώτη φορά, να μετακινηθούν… «τόσο μαζικά» με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Θα θέσει σε δοκιμασία και τις ίδιες τις αντοχές του συστήματος, μιας και η δέσμη πολλών νέων μέτρων εφαρμόζεται για πρώτη φορά.

Η επί 24ώρου βάσεως λειτουργία δύο μέσων σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Τραμ), 11 λεωφορειακών γραμμών και 4 γραμμών τρόλεϊ εγκαινιάζει μια σημαντική πρωτοβουλία, που πάντα εξαγγέλλονταν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονταν. Τώρα το πείραμα αρχίζει και όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης «όλα είναι πιθανά και δεν αποκλείεται το μέτρο της ολονύκτιας λειτουργίας να συνεχίσει να εφαρμόζεται και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Προς το αεροδρόμιο

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί θα λειτουργούν όλο το 24ωρο το Μετρό και οι ΗΣΑΠ. Ετσι θα λειτουργήσουν και οι 6 γραμμές της ΕΘΕΛ, με προορισμό το Αεροδρόμιο. Σε 24ωρη λειτουργία θα τεθούν και δύο γραμμές της ΕΘΕΛ η A1 (Πειραιάς-Βούλα) και η 040 (Πειραιάς-Σύνταγμα). Ολυνύκτιες διαδρομές θα πραγματοποιούν και τα λεωφορεία 3 ολυμπιακών γραμμών η X11 (Δέλτα Φαλήρου-ΟΑΚΑ), η X12 (Δέλτα Φαλήρου-ΟΑΚΑ) και η X14 (Πλατεία Συντάγματος-ΟΑΚΑ). Θα «διανυκτερεύουν» όμως και 4 γραμμές τρόλεϊ. Συγκεκριμένα η γραμμή 1 (Πλατεία Αττικής-Μοσχάτο) η 11 (Κολιάτσου-Παγκράτι) η 14 (Πλατεία Παπαδιαμάντη-Ν. Ψυχικό) και η γραμμή 20 (Νέο Φάληρο-Δραπετσώνα).

Ολα τα υπόλοιπα μέσα (Μετρό, λεωφορεία) θα λειτουργούν με νέο ωράριο. Ετσι η βάρδια δεν θα τελειώνει τα μεσάνυκτα όπως συνέβαινε αλλά στις 2 π.μ και θα ξεκινάει στις 5 π.μ.

Ελάχιστες στάσεις

Οσοι θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τις 23 νέες Ολυμπιακές Γραμμές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα φέρουν το χαρακτηριστικό γράμμα X και τον αριθμό τους. Ολες οι διαδρομές που θα εκτελούν θα είναι express και θα πραγματοποιούν ελάχιστες στάσεις.

Από αύριο όλοι θα κληθούμε να αλλάξουμε συνήθειες. Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τις μετακινήσεις μας στο μεγάλο ολυμπιακό σχεδιασμό. H πειθαρχία είναι απαραίτητη, όπως απαραίτητη είναι η υπομονή και η διάθεση συνεργασίας. Θα δείξει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή