ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΑΒ

Απόφαση για συνέχιση της επίσχεσης εργασίας

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του EKAB, οι οποίοι δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από την πρόταση του υπουργού Υγείας κ. Νικήτα Κακλαμάνη για καταβολή επιδόματος ετοιμότητας ύψους 40 ευρώ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και πληρωμή όλων των υπερωριών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι εργαζόμενοι πρόκειται να αποστείλουν απάντηση στον υπουργό Υγείας στην οποία θα ζητούν το επίδομα ετοιμότητας να ανέρχεται στα 50 ευρώ και να ισχύει από 1/1/2004 και παράλληλα διεκδικούν ολυμπιακές αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων φθάνει το αντίστοιχο των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΛΑΪΚΟ ΜΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εγκαίνια νέας ΜΕΘ

Να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου «να βγει η χώρα μας ασπροπρόσωπη στο θέμα της υγειονομικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων», κάλεσε το προσωπικό του Λαϊκού Νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας κ. Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη χθεσινή τελετή εγκαινίων της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δυναμικότητας 17 κλινών, της Μονάδας Ανάνηψης, της νέας πτέρυγας 16 πολυτελών κλινών και του 2ου Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας του Λαϊκού.

ΑΘΩΩΣΗ ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗ

Εφεση από τον εισαγγελέα

Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης βαρυποινίτη που είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία του πρώην διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. E. Μιχαήλος. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στις 19 Ιουλίου είχε αθωώσει λόγω αμφιβολιών τον 36χρονο Γιώργο Χατζόπουλο, ο οποίος είχε καθίσει στο εδώλιο όταν ο συγκατηγορούμενός του Γιώργος Χατζηπαρασκευάς τον κατήγγειλε ως εκτελεστή του συνταξιούχου αστυνομικού. O Χατζόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στον Αλιμο Αττικής, ως μέλος της σπείρας Γρηγοράκου, θα δικαστεί και πάλι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένοπλη ληστεία στη δολοφονία του πρώην διευθυντή Ασφαλείας Δημήτρη Καραγκούνη.

ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Νίκη για τη φέτα μας

Απέρριψε το Πρωτοδικείο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων την προσφυγή των Γερμανών παραγωγών λευκού τυριού, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση του κανονισμού 1829/2002 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σύμφωνα με τον οποίο η ονομασία «Φέτα» κατοχυρώθηκε υπέρ των Ελλήνων παραγωγών ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων, η απόρριψη της προσφυγής μπορεί να χαρακτηριστεί μια νίκη στη μάχη που δίνεται για τη διατήρηση της ονομασίας «Φέτα» ως προϊόν ΠΟΠ που μπορεί να παρασκευάζεται μόνο στην Ελλάδα. Εκκρεμούν δύο ακόμα προσφυγές εκ μέρους Δανών και Γάλλων παραγωγών.

ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΧΘΕΣ

Σε Εφορία και Ταμιευτήριο

Τα γραφεία της Εφορίας στην Καλλιθέα και το υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Ηλιούπολη έγιναν στόχοι ληστών χθες. Λίγο μετά τη 1 μ.μ., δύο άγνωστοι εισήλθαν στα γραφεία της E΄ Οικονομικής Εφορίας, στη συμβολή των οδών Γρυπάρη και Αριστογείτονος, και με την απειλή όπλων άδειασαν τα ταμεία. Περίπου μισή ώρα αργότερα, άγνωστος λήστεψε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην οδό Ρήγα Φεραίου 1. Δεν έγινε γνωστή η λεία των ληστών, που διέφυγαν και στις δύο περιπτώσεις πεζοί.

ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ

Επαναλειτουργεί από Δευτέρα

Μεθαύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου, θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί ο σταθμός του ΗΣΑΠ στα Ανω Πατήσια. O σταθμός ήταν εκτός λειτουργίας λόγω των εργασιών αναβάθμισής του.

ΚΑΛΟΓΗΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ

Αφαίρεσαν «τμήματα» από ξωκκλήσι

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης οδηγήθηκαν τέσσερις καλόγεροι, που συνελήφθησαν την Τετάρτη, κατηγορούμενοι για παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων. Πρόκειται για τους καλόγερους της Μονής Αγίας Παρασκευής στο Μάζι Μεγάρων, Σωτήρη Τζίντζιρα, 36 ετών, Ισίδωρο Κρητικό, 40 ετών, Κωνσταντίνο Ντάρα, 33 ετών και Φώτιο Σάλτα, 37 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι καλόγεροι είχαν αφαιρέσει από το ξωκκλήσι της «Παναγίας της Τριχερούσας» τέσσερα αμφίγλυφα τμήματα θωρακίων γνωστής παλαιοχριστιανικής βασιλικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή