Συλλεκτικό το γραμματόσημο με τον Σαμπάνη

Συλλεκτικό το γραμματόσημο με τον Σαμπάνη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπτεται άμεσα η πώληση του γραμματοσήμου που απεικονίζει τον Σαμπάνη με το χάλκινο μετάλλιο, με κατεπείγουσα εντολή των ΕΛΤΑ. H σχετική απόφαση ελήφθη χθες, μετά την αφαίρεση του μεταλλίου από τον Ελληνα αρσιβαρίστα και απεστάλη στα ταχυδρομικά γραφεία όλης της χώρας. H οριστική απόφαση θα ληφθεί στα τέλη της εβδομάδας? ωστόσο η ενδεχόμενη απόσυρση θα προσδώσει στο γραμματόσημο πολλαπλάσια συλλεκτική αξία, καθώς η σειρά των γραμματοσήμων με τους Ελληνες Ολυμπιονίκες τυπώνεται σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

«Μας έκαναν υπερήφανους! Τους κάναμε γραμματόσημο!». Με αυτό τον τίτλο διαφημίζεται η σειρά γραμματοσήμων με τους Ελληνες Ολυμπιονίκες των ΕΛΤΑ, το πρώτο γραμματόσημο της οποίας απεικονίζει τον Λεωνίδα Σαμπάνη κατά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου. Χθες, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, τα ΕΛΤΑ απέστειλαν στα περίπου χίλια ταχυδρομεία της χώρας κατεπείγουσα εντολή να σταματήσει άμεσα η πώληση του συγκεκριμένου γραμματοσήμου και να γίνει καταγραφή των αποθεμάτων. H επίσημη απόφαση -με πιθανότερη την οριστική απόσυρσή του και την καταστροφή των αποθεμάτων- θα ληφθεί από το Δ.Σ. των ΕΛΤΑ στα μέσα της εβδομάδας.

Με την απόσυρσή του, το γραμματόσημο με τον Σαμπάνη αναμένεται να γίνει ανάρπαστο στους κύκλους των φιλοτελιστών, αποκτώντας πολλαπλάσια συλλεκτική αξία. Οπως εξηγεί στην «K» ο διευθυντής Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Βασίλης Σχοινάς, κάθε γραμματόσημο της σειράς των Ελλήνων Ολυμπιονικών τυπώνεται μόλις σε 136.000 αντίτυπα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως, καθένα από τα γραμματόσημα της σειράς τυπώνεται αυθημερόν σε εννέα καταστήματα των ΕΛΤΑ με χρήση ψηφιακής τεχνολογίας. Αποτέλεσμα, τα νέα γραμματόσημα να βρίσκονται στα ταχυδρομεία και τα κιόσκια των ΕΛΤΑ μία μόλις ημέρα μετά από την κάθε απονομή μεταλλίου σε Ελληνα Ολυμπιονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή