Θετικός απολογισμός

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον απολογισμό θετικό, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης διθυραμβικά, παρά το ντόπινγκ και τα λίγα παρατράγουδα, την Αθήνα γιορτινή και οργανωμένη περισσότερο από ποτέ και την εικόνα βελτιωμένη, ικανή να ανανεώσει διεθνώς τον μύθο του ελληνικού προορισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώνονται, οι αποστολές αποχωρούν και εμείς μένουμε μόνοι, αντιμέτωποι με μια κληρονομιά βαριά, που απαιτεί διαχείριση ξεχωριστή. Το πάρτι τελειώνει, ο κίνδυνος της μεταολυμπιακής κατάθλιψης είναι υπαρκτός, η σκληρή οικονομική πραγματικότητα θα αναδειχθεί, οι ολυμπιακές υπερδαπάνες θα αποκαλυφθούν και μαζί με τα υπερχρέη που φθάνουν τα 210 δισ. ευρώ θα διαμορφώσουν μίγμα εκρηκτικό, η εξουδετέρωση του οποίου θα απαιτήσει γενναίες πολιτικές. Το μέγεθος του χρέους είναι τέτοιο, που αναγκαστικά επιβάλλει αυτοπεριορισμούς και δεσμεύει σε μεγάλο βαθμό τη νέα οικονομική πολιτική.

Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να κεφαλαιοποιήσει τα κέρδη των Ολυμπιακών Αγώνων και βεβαίως επεξεργάζεται πολιτικές ελέγχου των δημοσίων οικονομικών και αναγέννησης της οικονομίας, τον πυρήνα των οποίων θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή