Εκκληση Θεοδωράκη για κατάργηση των μπαλοθιών

Εκκληση Θεοδωράκη για κατάργηση των μπαλοθιών

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόταση προς τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη να ηγηθεί κίνησης επιφανών Κρητών ενάντια στην οπλοχρησία και οπλοκατοχή, απηύθυνε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης. O κ. Βουλγαράκης, που περιόδευσε στις αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, συναντήθηκε με τον 9χρονο Βασίλη Κοκοτάκη, ο οποίος είχε τραυματισθεί σοβαρά από εκπυρσοκρότηση καραμπίνας και σε επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, του ζητούσε να λάβει μέτρα κατά της παράνομης οπλοκατοχής.

Χθες, ο μικρός Βασίλης συνάντησε τον υπουργό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και είχε την ευκαιρία να του διηγηθεί την περιπέτειά του. O κ. Βουλγαράκης του ευχήθηκε περαστικά και του προσέφερε δώρα. Στη συνέχεια, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το πρόβλημα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα στην Κρήτη, το οποίο δεν έχει αντιμετωπισθεί, παρά το ισχύον αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Πρόσθεσε ότι μόνο η αλλαγή νοοτροπίας θα οδηγήσει στη σταδιακή απαλλαγή από αυτό το έθιμο, που έχει καταταλαιπωρήσει τον λαό της Κρήτης. O κ. Βουλγαράκης ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Μίκη Θεοδωράκη να τεθεί επικεφαλής μιας πρωτοβουλίας ευαισθητοποίησης των Κρητών.

Από την πλευρά του ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με γραπτή δήλωσή του αποδέχθηκε την πρόταση και απηύθυνε έκκληση για κατάργηση του εθίμου των μπαλοθιών, κάνοντας λόγο για ώριμο αίτημα των καιρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή