Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «νονών»

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα «νονών»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό πλήγμα στη δράση των κυκλωμάτων εκβιαστών, που εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά πουλώντας «προστασία» σε ιδιοκτήτες καταστημάτων, εκτιμούν ότι επέτυχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, με τη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 38 και 39 ετών. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο 38χρονος θεωρείται επικεφαλής της σπείρας, στην οποία συμμετείχαν τρία ακόμη άτομα, που αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους έπειτα από καταγγελία παλαιού μπασκετμπολίστα, ιδιοκτήτη εστιατορίου, ο οποίος κατήγγειλε ότι του ζητούσαν 400 ευρώ το μήνα για «προστασία». Επειτα από έρευνες, που διήρκεσαν περίπου τρεις μήνες, συνελήφθησαν τα δύο μέλη του κυκλώματος και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια.

Οπως προαναφέραμε, επικεφαλής της σπείρας θεωρείται ο 38χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβιαστών. Μάλιστα, στα μέσα της περασμένης δεκαετίας είχε φύγει από την Ελλάδα και έζησε λίγα χρόνια στη Σουηδία, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, ανέπτυξε επίσης παράνομη δράση. Αμέσως μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας απέστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ, ζητώντας να πληροφορηθούν εάν έχουν προκύψει στοιχεία από έρευνες των Σουηδικών αρχών για εμπλοκή του σε παράνομες δραστηριότητες. H έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας αλλά και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή