Καθαρίζουν τα λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας από τα ναυάγια

Καθαρίζουν τα λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας από τα ναυάγια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κοινή επιχείρηση υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (YEN) και Οργανισμών Λιμένος Πειραιώς και Ελευσίνας για την απομάκρυνση ναυαγίων και ημιβυθισμένων πλοίων και πλοιαρίων από τη θαλάσσια περιοχή ευθύνης τους.

Ηδη έχουν απομακρυνθεί 96 βυθισμένα και ημιβυθισμένα πλοία και πλοιάρια, καθώς και άλλα μικρότερα σκάφη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχουν απομακρυνθεί: Από τη θαλάσσια περιοχή Αμπελακίων Σαλαμίνας 85 πλωτά ναυπηγήματα, ενώ από την περιοχή πλησίον της βραχονησίδας «Αταλάντη» μεταφέρθηκαν προς διάλυση στο εξωτερικό, κυρίως στην Τουρκία, τα φορτηγά υγραεριοφόρα πλοία «ΚΑΠ ΣΟΥΝΙΟΝ» και «ΚΑΠ ΑΚΡΙΤΑΣ». Επίσης έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή της ιχθυόσκαλας Ικονίου Κερατσινίου τα αλιευτικά σκάφη «ΚΟΥΤΟΥΡΙΑΔΗΣ», «ΡΟΥΛΑ» και «WADI ALHIRA», καθώς και τα υδροπτέρυγα «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΝΤΟΛΦΙΙΙ», «ΙΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ», «NATTEM XII» και «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΡΜΗΣ ΙΙ».

«Εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται και η υλοποίηση της σύμβασης του ΟΛΠ A.E. με ανάδοχο, που προέκυψε από πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνση 55 ακόμη πλοίων, πλοιαρίων και πλωτών ναυπηγημάτων», ανέφερε στην «K» πηγή του ΥΕκαι συμπλήρωσε: «Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το όλο θέμα προσεκτικά έως ότου πετύχουμε την απομάκρυνση όλων των ναυαγίων, που μπορούν βεβαίως να ανελκυθούν, ώστε η ευρύτερη περιοχή να αποκτήσει μια εικόνα αισθητικά ομορφότερη αλλά και να γίνει ασφαλέστερη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ταχύτερη απομάκρυνση όλων των ναυαγίων και ημιβυθισμένων πλοίων και πλοιαρίων από τις περιοχές ευθύνης των μεγάλων λιμανιών έχει επιδείξει και η ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας (ΔΛΑ) που εποπτεύει όλες τις διαδικασίες από πλευράς υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι με την απομάκρυνση των ναυαγίων αλλά και των ημιβυθισμένων πλοίων και πλοιαρίων, αναβαθμίζεται η θαλάσσια περιοχή και βελτιώνεται η περιβαλλοντική κατάστασή της, καθώς παύει να υφίσταται ο κίνδυνος ρύπανσης της θάλασσας από τα καύσιμα των πλοίων τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να απαντληθούν και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα.

«Πιστεύουμε ότι με την απομάκρυνση όλων των ναυαγίων θα έχουμε επιτύχει ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αναβάθμισης των λιμανιών μας και των περί αυτά χώρων», αναφέρθηκε στην «K».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή