Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΕΛ.ΑΣ. – Δημοτική Αστυνομία

Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΕΛ.ΑΣ. – Δημοτική Αστυνομία

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κοινό στόχο την πάταξη της μικροεγκληματικότητας, που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, Ελληνική Αστυνομία και Δημοτική Αστυνομία ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, που θα εφαρμοσθεί στον Δήμο Αθηναίων και από τον βαθμό επιτυχίας του θα κριθεί η επέκτασή του σε ολόκληρη τη χώρα. O υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης και η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη υπέγραψαν χθες μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο οριοθετεί το κοινό πεδίο δράσης των δύο φορέων.

Μέχρι τα μέσα του προσεχούς Ιανουαρίου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και της Δημοτικής Αστυνομίας θα ολοκληρώσουν τη «χαρτογράφηση» των ιδιαίτερων προβλημάτων, που παρουσιάζει κάθε γειτονιά των Αθηνών. Με βάση την καταγραφή, θα σχεδιαστούν και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, οι κοινές δράσεις. Πριν από αυτό, οι δύο φορείς θα συνεργασθούν εν όψει της εορταστικής περιόδου, καθώς θα αναπτύξουν κοινά μέτρα αστυνόμευσης στις περιοχές του κέντρου της πόλης, όπου κάθε χρόνο τέτοια εποχή αναπτύσσονται αυξημένες δραστηριότητες.

Οι κοινές δράσεις σε πρώτη φάση θα αφορούν τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπου σε σύσκεψη θα καθορίζονται κάθε φορά τα ειδικά μέτρα αστυνόμευσης, τροχαίων ρυθμίσεων και τάξης, την αστυνόμευση ευαίσθητων περιοχών με κοινές περιπολίες, την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, την αστυνόμευση των σταθμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και την αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας και της επαιτείας. Παράλληλα, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε πρακτικά ζητήματα αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Στα διαμερίσματα

Οπως επισήμανε ο κ. Βουλγαράκης στη χθεσινή εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου, κοινός σκοπός είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σκιάζουν την εικόνα της πόλης και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι η συνεργασία θα είναι ουσιαστική και θα έχει αποτελέσματα, ενώ πρόσθεσε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην ίδρυση συμβουλίων πάταξης εγκληματικότητας σε επίπεδο διαμερισμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή