Στην πρώτη σειρά ειδήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Στην πρώτη σειρά ειδήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από νωρίς χθες το πρωί τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνταν με τη λεωφορειοπειρατεία της λεωφόρου Μαραθώνος. Πολλές εφημερίδες αξιολόγησαν το γεγονός στην πρώτη σειρά των ειδήσεων. Αναφερόμενες στην ταυτότητα των λεωφορειοπειρατών επισημαίνουν ότι πολλοί συμπατριώτες τους ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, ενώ τονιζόταν ότι εκατοντάδες χιλιάδες ήρθαν στη χώρα μας να προσφέρουν χείρα βοηθείας στην κατασκευή των ολυμπιακών έργων. Εως αργά χθες το βράδυ και πριν η κατάσταση αποσαφηνιστεί, τα ξένα MME έδιναν το στίγμα της κατάστασης ως εξής:

– Associated Press: Δύο άνδρες κατέλαβαν νωρίς χθες το πρωί λεωφορείο με 26 επιβάτες, απειλώντας να το ανατινάξουν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους για μεταφορά τους στο αεροδρόμιο των Αθηνών. H ταυτότητα των δραστών δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για Αλβανούς. O οδηγός του λεωφορείου ξέφυγε μαζί με τα κλειδιά του οχήματος, ενώ μαζί του διέφυγαν μια επιβάτις και ο εισπράκτορας. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό στην Ελλάδα από τον Μάιο του 1999, ενώ αποτελεί και την πρώτη δοκιμή των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι είχαν εκπαιδευθεί για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

– BBC News: Δύο αλλοδαποί, Αλβανοί ή Ρώσοι, κατέλαβαν λεωφορείο με 26 επιβάτες, απειλώντας να ανατινάξουν το όχημα εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Διεκδίκησαν εκτός από τη μεταφορά τους στη Ρωσία και χρηματικό ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ. Το περιστατικό ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή να αναβάλει το ταξίδι του προς τις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.

Πυροβολισμοί

– Reuters: Δύο οπλισμένοι άνδρες, που εικάζεται ότι είναι Αλβανοί, κατέλαβαν νωρίς χθες το πρωί λεωφορείο με 26 επιβάτες. Με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους επιβάτες, ενώ ο οδηγός διέφυγε μόλις ξέσπασαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ζουν και εργάζονται πολλοί Αλβανοί, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ήρθαν στη χώρα για να προσφέρουν εργατικά χέρια για την κατασκευή των ολυμπιακών έργων.

– CNNews: Οι λεωφορειοπειρατές έχουν απελευθερώσει σημαντικό αριθμό των 26 ομήρων, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε λεωφορείο το οποίο κατέλαβαν νωρίς χθες το πρωί. Οι δύο αλλοδαποί δράστες, μάλλον Αλβανοί, διαθέτουν εκρηκτικά και απειλούν να ανατινάξουν το όχημα σε περίπτωση που δεν λάβουν ένα εκατομμύριο ευρώ και ένα αεροσκάφος το οποίο θα τους μεταφέρει στη Ρωσία.

– SKY News: Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ταυτότητα των δύο δραστών που κατέλαβαν νωρίς χθες το πρωί λεωφορείο σε προάστιο του Μαραθώνα, με 26 επιβάτες. Οι λεωφορειοπειρατές ζητούν χρηματικό ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ καθώς και τη μεταφορά τους στο αεροδρόμιο, για να τους παραλάβει αεροσκάφος με προορισμό τη Ρωσία, ενώ δεσμεύονται να απελευθερώσουν και άλλους ομήρους εάν φθάσουν στο αεροδρόμιο.

– The New York Times: Διεκδικώντας ένα εκατομμύριο ευρώ και την ασφαλή τους μεταφορά στη Ρωσία δύο ένοπλοι, μάλλον Αλβανοί, κατέλαβαν λεωροφείο με 26 επιβάτες. Εκατοντάδες αστυνομικοί και ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται στην περιοχή, ενώ ένας από τους 10 ομήρους που απελευθερώθηκαν ανέφερε ότι οι δράστες διαθέτουν εκρηκτικά.

– Der Spiegel: Πλέον των δέκα ωρών έχει διαρκέσει το δράμα των επιβατών του λεωφορείου, το οποίο κατέλαβαν δύο αλλοδαποί νωρίς χθες το πρωί σε προάστιο των Αθηνών, ζητώντας 1 εκατομμύριο ευρώ και αεροσκάφος για να μεταβούν στη Ρωσία. Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή