Διώκονται για τις βιαιοπραγίες

Διώκονται για τις βιαιοπραγίες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία ασυνήθιστη δικαστική εξέλιξη και συγκεκριμένα μία ποινική δίωξη για κατηγορίες που σπανίως απαγγέλλονται, έλαβε χώρα χθες. O λόγος για την υπόθεση του ειδικού φρουρού Βαγγέλη Καμπόσου και του αρχιφύλακα Χρήστου Τρέλια, οι οποίοι φέρονται να διέπραξαν ανείπωτες αγριότητες, σε ένα κρεσέντο βίας εις βάρος Αφγανών μεταναστών.

Ο ειδικός φρουρός και ο αρχιφύλακας οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος αφού ολοκλήρωσε τη διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας και αφού έλαβε γνώση των ιατροδικαστικών πορισμάτων και των σχετικών φωτογραφιών καθώς και το πόρισμα της αστυνομίας, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για τα κακουργήματα της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων και της μεθοδευμένης πρόκλησης σωματικού πόνου καθώς και για τα πλημμελήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης κατά συρροή και της διακεκριμένης σωματικής βλάβης κατά συρροή. H υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθούν, προκειμένου να απολογηθούν, οι δύο κατηγορούμενοι. Χθες οι ίδιοι, ενώπιον του εισαγγελέα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, παρά το γεγονός ότι κάποια από τα θύματα τους αναγνώρισαν ως τους βασανιστές τους.

Αφορμή για όλη αυτή την αγριότητα στάθηκε η απόδραση Αφγανού κρατούμενου από τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Οπως ανέφεραν στις καταγγελίες τους οι Αφγανοί μετανάστες, ακολούθησαν «επισκέψεις» αστυνομικών στα καταλύματά τους στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών. Οι αστυνομικοί την πρώτη φορά απλώς επέδειξαν τη φωτογραφία του δραπέτη, ωστόσο ακολούθησε εισβολή αστυνομικών σε τριώροφο σπίτι όπου κατοικούν συνολικά 35 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και 12 ανήλικοι. Οπως ανέφεραν στους Γιατρούς του Κόσμου και σε άλλες οργανώσεις, οι αστυνομικοί τους έκαναν σωματικό έλεγχο, τους έστησαν στον τοίχο απειλώντας με όπλα και τους χτύπησαν με κλομπ. Κάποιοι από τους μετανάστες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αστυνομικοί τους ανάγκασαν να γδυθούν, τους χτύπησαν και στη συνέχεια τους φωτογράφησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή