Ενα στέκι για τους πανεπιστημιακούς

Ενα στέκι για τους πανεπιστημιακούς

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «κόσμημα του Πανεπιστημίου και της Αθήνας», όπως τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή από την πρόεδρο της Βουλής κ. Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη. Πρόκειται για το κτίριο «Κωστής Παλαμάς», στην οδό Ακαδημίας, στο κέντρο της πόλης, το οποίο μετά την αποκατάστασή του -με την οικονομική συνδρομή του ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος»- προορίζεται να αποτελέσει χώρο συνάντησης και διαλόγου των πανεπιστημιακών δασκάλων. Το κτίριο, που ανακαινίσθηκε από τον αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων Κωνσταντίνο Στάικο, θα λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο – εντευκτήριο, ενώ διαθέτει χώρους μελέτης, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και εστιατόριο.

Η κ. Μπενάκη, και με την ιδιότητα της καθηγήτριας της… γειτονικής Νομικής Σχολής, φανερά συγκινημένη -«πέρασα δεκαετίες ολόκληρες στη γειτονιά του κτιρίου ως φοιτήτρια και πανεπιστημιακός δάσκαλος στη Νομική Σχολή», όπως ανέφερε-, τόνισε ότι το κτίριο θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα κέντρο καλλιέργειας μιας πανάρχαιας τεχνικής, της διαλεκτικής μεταξύ των πανεπιστημιακών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος», κ. Γεώργιος Αγουρίδης, εξήρε το «θαυμάσιο έργο της πλήρους και ριζικής αποκατάστασης και αναμόρφωσης του κτιρίου» όπως είπε, εστιάζοντας στην προσφορά του ιδρύματος (www. stavrosniarchos foundation.org) στον χώρο της παιδείας, της υγείας και του πολιτισμού. H συνολική δωρεά του ιδρύματος για το κτίριο έφθασε το 1,770 εκατ. ευρώ. Από το 1996 έως σήμερα το ίδρυμα έχει εγκρίνει το ποσό των 208 εκατ. δολαρίων σε περισσότερους από 1.000 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή