Συμπλοκή Κούρδων – Αφγανών

Συμπλοκή Κούρδων – Αφγανών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Στα κυκλώματα που έχουν στήσει Κούρδοι στο λιμάνι της Πάτρας για την παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αποδίδεται ο φόνος του 19χρονου Αφγανού, προχθές το απόγευμα στη διασταύρωση των οδών Οθωνος Αμαλίας και Καρόλου.

Παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό έχουν φύγει από την Πάτρα πολλοί Κούρδοι, εξακολουθεί να παραμένει ένας μικρός αριθμός μεταναστών, με την ελπίδα να μπει σε κάποιο καράβι της γραμμής Πάτρας – Ιταλίας. Συγχρόνως τους τελευταίους μήνες ζουν στην Πάτρα και εκατοντάδες Αφγανοί οι οποίοι διαμένουν σε καταυλισμό στην παραλιακή περιοχή της Τερψιθέας με βασική επιδίωξη να φύγουν και αυτοί μέσω του λιμανιού της Πάτρας. Αν και στο λιμάνι έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και συχνά – πυκνά συλλαμβάνονται λαθρομετανάστες που μπαίνουν παράνομα σε πλοία, εικάζεται ότι το κύκλωμα της διακίνησης λαθρομεταναστών βρίσκεται σε πλήρη δράση. Διαφορετικά οι εκατοντάδες λαθρομετανάστες δεν θα είχαν κανένα λόγο να παραμείνουν στην Πάτρα. Αλλωστε φαίνεται και από την καθημερινή τους δραστηριότητα. Δεν κάνουν κάτι που θα τους κρατούσε στην Πάτρα, όπως για παράδειγμα να βρουν δουλειά.

Οσον αφορά το προχθεσινό περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες, ο φονικός διαπληκτισμός Κούρδων και Αφγανών έγινε επειδή οι Κούρδοι «ελέγχουν» συγκεκριμένο κομμάτι εξωτερικά του λιμανιού, και δεν αφήνουν άλλους να πλησιάζουν.

Ο άτυχος Αφγανός που είχε φθάσει προχθές από τη Μυτιλήνη στην Πάτρα, φαίνεται έκανε το «λάθος» να μην αποταθεί στο κύκλωμα για να περάσει στην Ιταλία. Δράστης της επίθεσης φέρεται ένας νεαρός Κούρδος. H κηδεία του 19χρονου Αφγανού θα γίνει σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή