Ποδαρικό Μάρτη με χιόνια και καταιγίδες

Ποδαρικό Μάρτη με χιόνια και καταιγίδες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μάρτης γδάρτης» λέει η λαϊκή ρήση και σήμερα, 1η του μηνός, επιβεβαιώνεται πλήρως. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Κύρια χαρακτηριστικά του, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς και η ενίσχυση των ανέμων που θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται εντονες βροχοπτώσεις, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά – φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα. Σύμφωνα με την EMY, σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας αναμένεται από την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν το τελευταίο διήμερο στο Βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή, στη Λήμνο, τα κύματα έφθασαν μέχρι τα παραλιακά καταστήματα και τα σπίτια, πολλά από τα οποία πλημμύρισαν, ενώ παρασύρθηκαν ακόμα και σταθμευμένα οχήματα που έπεσαν στη θάλασσα. Ζημιές υπέστησαν και βάρκες που ήταν δεμένες στο λιμάνι.

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσε και η χιονοθύελλα που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες τους νομούς Ιωαννίνων και Τρικάλων. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στις περιοχές Κάμπος Δεσπότη και Μουργκάνι, δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά και νταλίκες ανατράπηκαν, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ πολλά οχήματα που δεν ήταν εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες παρέμειναν ακινητοποιημένα για πολλές ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή