Σύλληψη δημάρχου για «ξήλωμα» κεραίας

Σύλληψη δημάρχου για «ξήλωμα» κεραίας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποσύνδεσαν την κεραία κινητής τηλεφωνίας, η οποία ήταν εγκατεστημένη σε υπό ανέγερσιν τετραώροφη οικοδομή, δίπλα σε τρία σχολεία, στο ΚΑΠΗ και σε παιδικές χαρές, κεραία για την οποία δεν υπήρχε άδεια εγκατάστασης, είχε εκδοθεί απόφαση κατεδάφισης και η ΔΕΗ είχε διακόψει την παράνομη ηλεκτροδότησή της.

Υστερα από αυτό, στο αστυνομικό τμήμα δεν βρέθηκαν οι υπεύθυνοι της παράνομης εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά ο δήμαρχος Καματερού κ. Νικόλαος Στενός και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος, οι οποίοι μετά ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου συνόδεψαν τους τεχνικούς του δήμου, οι οποίοι αποσύνδεσαν την κεραία. Οι δύο αιρετοί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής και κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα έως χθες το πρωί.

Την ενέργεια της σύλληψης κατήγγειλαν χθες με ανακοινώσεις τους η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος, καθώς και η Τοπική Ενωση Δήμων της Αττικής. H Ενωση της Αττικής στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η σύλληψη των δύο αιρετών «παραπέμπει σε άλλες εποχές και ζητεί θωράκιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης».

Η ΚΕΔΚΕ ζητεί άμεσα συνάντηση με τους υπουργούς Μεταφορών, Υγείας και ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να οριοθετηθεί νέο πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας των ήδη εγκατεστημένων και νέων κεραιών κινητής τηλεφωνίας με τη συνδρομή της αρμόδιας για το θέμα Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας.

Επίσης θα ζητήσει τη δημιουργία αρμόδιου κρατικού φορέα που θα προβαίνει σε αξιόπιστους ελέγχους και μετρήσεις της ακτινοβολίας, λαμβάνοντας υπόψη τις επιστημονικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί σχετικά με την επικινδυνότητα της λειτουργίας τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή