Συναγερμός χωρίς λήξη στον Εβρο

Συναγερμός χωρίς λήξη στον Εβρο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται και πάλι ο κρατικός μηχανισμός στον Εβρο, καθώς η στάθμη των υδάτων στον ποταμό Αρδα έφτασε χθες στα 5,70 μέτρα, με όριο επικινδυνότητας τα 5,20. H αύξηση της στάθμης οφείλεται τόσο στις ποσότητες ύδατος που φτάνουν στο ελληνικό έδαφος από το Ιβαϊλογκράντ της Βουλγαρίας, όσο και στις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα ανοδικές τάσεις παρατηρούνται και στον ποταμό Εβρο, καθώς στον σταθμό μέτρησης Πυθίου, η στάθμη έφθασε και εκεί στα 5,70 μέτρα. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στη σιδηροδρομική γραμμή, στο τμήμα της Μάνδρας, όπου η κυκλοφορία από χθες το βράδυ έχει προσωρινά διακοπεί. Περισσότερα από 35.000 στρέμματα εκτιμάται ότι έχουν πλημμυρίσει στον νομό Εβρου, από τις τελευταίες πλημμύρες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι αγρότες ενδέχεται να χάσουν την καλλιεργητική περίοδο.

«Θα ακολουθήσουμε την ίδια μέθοδο και το ίδιο σχέδιο δράσης με την προηγούμενη κρίση. Είμαστε σε συντονισμό για να αντιμετωπίσουμε μεγάλο όγκο υδάτων», δήλωνε χθες το πρωί ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Μιχ. Αγγελόπουλος.

Πάντως, το μέγεθος της καταστροφής εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερο στην τουρκική όχθη του Εβρου, όπου οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περίπου 150.000 στρέμματα πλημμυρισμένης γης, σπασμένα αναχώματα σε τουλάχιστον 14 σημεία και μεγάλες καταστροφές σε οδικά δίκτυα στο Κάραγατς και στην Ανδριανούπολη. Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των νομαρχών Εβρου N. Ζαμπουνίδη, Χασκόβου Γκ. Ζάρτσεφ και Ανδριανούπολης N. Μίρογλου στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων από τις τρεις χώρες.Δημ. Πετροβιτσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή