Το ΣτΕ αναστέλλει έργα στη μαρίνα Ζέας

Το ΣτΕ αναστέλλει έργα στη μαρίνα Ζέας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να ανασταλούν οι προγραμματισμένες εργασίες στη μαρίνα Ζέας στο Πασαλιμάνι αποφάσισε η Επιτροπή αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με πρόεδρο τον κ. Κώστα Μενουδάκο, ύστερα από προσφυγή της Νομαρχίας Πειραιώς.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι αναστέλλονται, μεταξύ άλλων, οι εργασίες για την κατασκευή των δεξαμενών καυσίμων και των δύο πλωτών προβλητών, που «θα επιβάρυναν την περιοχή και το περιβάλλον».

Επίσης αναστέλλονται οι εργασίες για την κατασκευή ακόμη μιας προβλήτας μπροστά από τα γραφεία του Ολυμπιακού, η πόντιση αγκυροβολίων και ογκολίθων, η κατασκευή υπόγειων τουαλετών, η ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, ενώ στην ξύλινη προβλήτα απαγορεύεται η κατασκευή αγκυροβολίου και η πόντιση ογκολίθων.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή η Νομαρχία Πειραιώς είχε ταχθεί ενάντια στην κατασκευή έργων στη μαρίνα με το σκεπτικό ότι «η περιβαλλοντική μελέτη που είχε καταθέσει η κατασκευάστρια εταιρεία δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υπήρχε κίνδυνος να προκληθούν σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Η συγκεκριμένη απόφαση, κατ’ εκτίμησιν κύκλων που ασχολούνται με τον θαλάσσιο τουρισμό και διαχειρίζονται στόλους τουριστικών σκαφών, μπορεί να λειτουργήσει αντιαναπτυξιακά καθώς στερεί τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού μιας μαρίνας σημαντικής για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή