ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

Παρατείνεται η σύμβαση έως το τέλος του έτους

Παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου η σύμβαση απασχόλησης των σχολικών φυλάκων σε σχολεία 51 δήμων της χώρας. Πρόκειται για 3.300 σχολικούς φύλακες, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειονότητα αναμένεται να μονιμοποιηθούν, όπως πρόσφατα δήλωσε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ωστόσο επειδή είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία, κρίθηκε αναγκαία η παράταση. «Πέτρα του σκανδάλου» αποτελεί η ανάληψη της σχετικής δαπάνης, καθώς το υπουργείο Εσωτερικών «ρίχνει το μπαλάκι» στους δήμους, οι οποίοι δηλώνουν ότι αδυνατούν να αναλάβουν το σχετικό οικονομικό βάρος.

ΣΤΟΝ ANAKPITH O ΙΡΑΝΟΣ

Ελαβε προθεσμία

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί έλαβε χθες από τον ανακριτή ο 29χρονος Ιρανός ο οποίος έπνιξε την άτυχη Λουκία Ζαχαράκη, ενώ εκείνη έκανε μπάνιο στην πλαζ του Αλίμου. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η σύλληψή του έγινε έπειτα από τηλεφώνημα που έκανε ένας κολυμβητής στο Λιμεναρχείο Πειραιά.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ TPENO

H καρδιά πρόδωσε 55χρονη

Μέσα στο τρένο με το οποίο ταξίδευε από την Ξάνθη στην Αθήνα άφησε την τελευταία της πνοή μία 55χρονη. H γυναίκα, υπάλληλος του OTE, έξω από το Κιλκίς αισθάνθηκε αδιαθεσία και οι συνεπιβάτες της ενημέρωσαν αμέσως το προσωπικό. Μία γιατρός που βρισκόταν στο τρένο εκτίμησε ότι η γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή και με μαλάξεις προσπάθησε να την βοηθήσει. Δυστυχώς, το ασθενοφόρο του EKAB που περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης παρέλαβε τελικά τη σορό της.

131 ΚΙΛΑ ΧΑΣΙΣ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ KAI ΚΟΖΑΝΗ

Συνελήφθησαν τρία άτομα

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες και σε δύο περιπτώσεις λαθρεμπορίας οι αστυνομικές διευθύνσεις Καστοριάς και Κοζάνης κατάσχεσαν 131 κιλά χασίς. Μετά την περιπετειώδη καταδίωξη ενός 35χρονου ο οποίος συνελήφθη στον νομό Κοζάνης μεταφέροντας 90 κιλά χασίς, οι αστυνομικοί χθες στον Γράμμο συνέλαβαν δύο Αλβανούς την ώρα που μετέφεραν 41 κιλά χασίς μέσα σε δύο σάκους. Οι δύο Αλβανοί ομολόγησαν ότι θα παρέδιδαν το χασίς σε Ελληνα κάτοικο Θεσσαλονίκης.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Η Πύλαρος στο διάβα του χρόνου

Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου και έως την Κυριακή στην Αγία Ευφημία Κεφαλληνίας ο εκεί δήμος Πυλαρέων διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με γενικό θέμα «H Πύλαρος στο διάβα του χρόνου». Οι εισηγήσεις χωρίζονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: A. Απεικόνιση και ερμηνεία του χώρου, κοινωνία και οικονομία. B. Λογοτεχνία, εκπαίδευση, πολιτισμός. Γ. Εκκλησιαστική ιστορία. Δ. Πρόσωπα και γεγονότα της ιστορίας, λαογραφία και κοινωνική ανθρωπολογία. Κατά την εναρκτήρια συνεδρία θα τιμηθεί ο πολιτικός μηχανικός Διονύσιος Κουγιανός. Απόψε στις 8.00 εγναινιάζεται έκθεση Κεφαλλήνων συγγραφέων και βιβλίου για την Κεφαλονιά από τη Ζησιμάτειο Δημοτική Βιβλιοθήκη με ομιλητή τον διευθυντή της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης Αργοστολίου Ηλία Τουμασάτο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Τα μαθήματα ξεκινούν 5 Σεπτεμβρίου

Να πραγματοποιήσουν το συντομότερο την εγγραφή τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου καλεί το υπουργείο Παιδείας όσους εισήχθησαν σε τμήματα του ιδρύματος, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν στις 5 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 0035722 892072 ή 892073.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή